Hoe Te Controleren Of De Antivirus Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Of De Antivirus Werkt
Hoe Te Controleren Of De Antivirus Werkt

Video: Hoe Te Controleren Of De Antivirus Werkt

Video: Hoe Te Controleren Of De Antivirus Werkt
Video: How to Check you have Virus Protection in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Moderne antivirussen zijn zo ontworpen dat hun werk zo onzichtbaar mogelijk is en niet belastend voor de gebruiker en het besturingssysteem zelf. Ze controleren alles wat er op de computer gebeurt, maar vestigen pas de aandacht op zichzelf als er een besmettingsgevaar is. Daarom is het niet eenvoudig om de werking van een antivirusprogramma te detecteren.

Hoe te controleren of de antivirus werkt
Hoe te controleren of de antivirus werkt

instructies:

Stap 1

Bekijk de pictogrammen in het taakbalkgebied naast de tijd. Antivirusprogramma's plaatsen hun pictogrammen in dit gebied. Als u bent geconfigureerd om de snelkoppelingen op de taakbalk automatisch te verbergen, vouwt u de volledige lijst met pictogrammen uit door op de speciale knop in de vorm van een driehoek te klikken.

Stap 2

Start taakbeheer. De belangrijkste taak van dit systeemhulpprogramma is om alle processen weer te geven die momenteel in het besturingssysteem worden uitgevoerd. Zoek het proces dat overeenkomt met uw antivirusnaam. Als het in de lijst staat, werkt de antivirus. Het is ook vermeldenswaard dat moderne antivirusprogramma's zo zijn geconfigureerd dat er een tot drie processen tegelijkertijd in de taakbeheerder aanwezig kunnen zijn. Probeer niets handmatig uit te schakelen, omdat dit ernstige gevolgen kan hebben.

Stap 3

Open het venster van het antivirusprogramma vanuit het menu Start. Vraag het antivirusprogramma om de externe media of map op de harde schijf te scannen. Als het programmavenster wordt geopend en de hoofdtaken uitvoert, werkt de antivirus. Probeer alle lokale schijven van uw pc te scannen. Dit kan een paar minuten tot een paar uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid opgeslagen gegevens.

Stap 4

Als u wilt controleren of uw antivirusprogramma reageert op een kwaadaardig bestand, maakt u een tekstdocument en voegt u de regel X5O!P% @ AP [4 / PZX54 (P ^) 7CC) 7} $ EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST- BESTAND! $ H + H * volledig. Hernoem het bestand van tekst naar com en controleer met antivirus. Een effectief antivirusprogramma meldt de dreiging onmiddellijk wanneer u de bestandsextensie probeert te hernoemen.

Stap 5

De lancering van het antivirusprogramma kan worden gestopt vanwege een storing in het besturingssysteem. Antivirussoftware werkt mogelijk niet correct als deze al in een geïnfecteerde omgeving is geïnstalleerd. Voer een externe virusbehandeling uit en installeer het programma opnieuw.

Aanbevolen: