Hoe Stoom Te Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Stoom Te Maken In Photoshop
Hoe Stoom Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Stoom Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Stoom Te Maken In Photoshop
Video: How To Blur Backgrounds in Photoshop [FAST u0026 EASY!] 2024, Mei
Anonim

Vaak is het bij artistieke verwerking van foto's vereist om een soort realistisch detail in de compositie te brengen. Koffie in een kopje ziet er bijvoorbeeld veel smakelijker uit als je stoom boven het oppervlak toevoegt. Dit kan in de rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop.

Hoe stoom te maken in Photoshop
Hoe stoom te maken in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding om stoom aan toe te voegen in Adobe Photoshop, of maak een document waarin je apart kunt stomen. Om de afbeelding te laden, drukt u op Ctrl + S of selecteert u het item "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu. Maak een nieuw document door op Ctrl + N te drukken of door Nieuw te kiezen in het menu Bestand. Vul na het maken van het document het hele gebied van de huidige laag met zwart of donkergrijs (tool Paint Bucket) voor handiger werk.

Stap 2

Voeg een nieuwe laag toe. Markeer in het gedeelte Laag van het hoofdmenu het item Nieuw. Selecteer Laag in het onderliggende menu. Maak in de lijst Kleur van het dialoogvenster dat verschijnt de huidige waarde Geen en in de lijst Modus - Normaal. Zet de dekking op 100% en klik op OK.

Stap 3

Maak een stoomblanco. Zet de voorgrondkleur op lichtgrijs (lumawaarde 70-90). Voeg een of meer vrije vorm, geverfde, verlengde delen van de afbeelding toe waar u maar wilt. Dit kan worden gedaan met een dikke borstel (gereedschap Penseel) of maak eenvoudig een selectie met het gereedschap Veelhoeklasso en vul het vervolgens met één kleur. Het is ook goed om sommige delen van de gecreëerde gevulde fragmenten lichter te maken met de Dodge Tool - dit zal de stoom ongelijkmatiger maken.

Stap 4

Stoom maken. Selecteer in het hoofdmenu Filter, Distort, "Wave…". Kies zelf de parameters om de gewenste mate van vervorming van het beeld te bereiken, of druk gewoon meerdere keren op de Randomize-knop. Klik OK. Selecteer Bewerken en "Fade Wave …" in het hoofdmenu. Het dialoogvenster Vervagen verschijnt. Activeer daarin de optie Voorbeeld. Stel de parameter Opacity in op een willekeurige waarde van 30-80. Klik OK. Voer deze stap meerdere keren uit.

Stap 5

Vervaag het stoombeeld. Kies uit het menu Filter, Vervagen, "Gaussiaans vervagen…". Activeer de optie Voorbeeld en selecteer een acceptabele waarde voor de parameter Radius. Klik OK.

Stap 6

Sla de afbeelding op. Druk op Ctrl + Shift + S. Selecteer een formaat, voer een bestandsnaam in. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: