Waarom Windows 7 Vastloopt

Inhoudsopgave:

Waarom Windows 7 Vastloopt
Waarom Windows 7 Vastloopt

Video: Waarom Windows 7 Vastloopt

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Fix a Windows PC Crash Dump 2023, Februari
Anonim

Windows 7 is een van de recent uitgebrachte producten van Microsoft. Zoals in elk complex systeem, en Windows 7 kunnen fouten worden waargenomen waardoor de computer begint te "bevriezen".

Waarom Windows 7 vastloopt
Waarom Windows 7 vastloopt

virussen

In het geval van een storing in het besturingssysteem, moet u eerst uw computer op virussen controleren. Hoewel Windows 7 veel minder vatbaar is voor infecties dan zijn voorganger, mag antivirussoftware niet worden verwaarloosd.

Als je in de nabije toekomst niet de mogelijkheid hebt om een ​​volwaardig betaald antivirusprogramma te installeren, gebruik dan een scannerprogramma. De essentie van dit hulpprogramma is dat het wegwerpbaar is, d.w.z. scant uw computer één keer en identificeert bedreigingen. Je kunt er niets mee wissen. Om dit te doen, kunt u een proefversie van de antivirus installeren.

Het wordt aanbevolen om meer "geavanceerde" programma's te installeren om uw computer te beschermen. Kaspersky geeft bijvoorbeeld meer garanties om Windows 7 te beschermen dan Nod32. Bovendien is er een gratis versie van "Kaspersky" van "Yandex", die zes maanden kan worden gebruikt.

Ctrl + Alt + Delete

Terwijl de computer draait, voert het besturingssysteem, naast "zichtbare" acties, een groot aantal "onzichtbare" acties uit. Soms zijn deze "onzichtbare" processen niet belangrijk voor de werking van het systeem, maar nemen ze geheugen in beslag en vertragen ze het werk.

De toetscombinatie Ctrl + Alt + Delete opent de "Taakbeheer", die aangeeft hoeveel programma's en processors momenteel Windows 7 draaien. Op het tabblad "Toepassingen" kunt u door op de knop "Taak beëindigen" te klikken, uitschakelen onnodige hulpprogramma's - dit zal de werksnelheid aanzienlijk verhogen.

Ga naar het tabblad "Processen" in hetzelfde venster en kies een onnodig proces en klik op de knop "Vernietigen". Het is beter als u wordt geholpen door een persoon die deze problemen begrijpt. U loopt zelf het risico het proces dat verantwoordelijk is voor de werking van het systeem uit te schakelen, dan een gedwongen herstart te veroorzaken.

het internet

Als uw Windows 7-computer vastloopt wanneer u uw browser start en op internet surft, moet u het register opschonen en de fout herstellen. Hiervoor is het gratis programma CCleaner geschikt, dat automatisch geheugen bespaart van onnodige informatie. U kunt dit hulpprogramma downloaden op de officiële website.

Geheugen wissen

Windows kan ook vastlopen omdat het niet genoeg geheugen heeft, omdat de harde schijven vol zijn. Als u "Deze computer" invoert, kunt u onder elke schijfnaam zien hoeveel vrij geheugen u heeft. Als meer dan 80% bezet is, is het de moeite waard om voor hun reiniging te zorgen.

Ga naar het "Configuratiescherm" en selecteer de sectie "Programma's verwijderen". Laat u vervolgens leiden door het principe van wat u echt nodig heeft van de geïnstalleerde versie en waardoor Windows 7 gewoon vastloopt.

Populair per onderwerp