Hoe Maak Je Een Kalender In Korela

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kalender In Korela
Hoe Maak Je Een Kalender In Korela

Video: Hoe Maak Je Een Kalender In Korela

Video: Hoe Maak Je Een Kalender In Korela
Video: How to Make a Lettering Cake - Korean Food [ASMR] 2024, April
Anonim

Als je goed bent in computervaardigheden en weet met welke software je werkt, is er een optie om het kopen van dingen die je persoonlijk kunt doen uit te stellen. Bijvoorbeeld een kalender of een kalenderraster. Natuurlijk zijn de prijzen voor kalenders nu laag en door het te doen, is het onwaarschijnlijk dat u geld bespaart. Maar de kalender kan op het bureaublad van uw computer worden geplaatst, waardoor het een geavanceerd ontwerp krijgt.

Hoe maak je een kalender in Korela
Hoe maak je een kalender in Korela

Noodzakelijk

Corel Draw 11 en hoger software

instructies:

Stap 1

Start het Corel Draw-programma. Om een nieuw document aan te maken, klikt u op het menu Bestand en selecteert u Nieuw.

Stap 2

Klik op het menu Extra, selecteer Visuele basis en vervolgens Afspelen. Ga in het geopende venster Corel Draw Visual Basic for Applications Macro's naar Macro's in object, selecteer het item CalendarWizard en klik op de knop Uitvoeren.

Stap 3

Nu moet je je agenda instellen. Definieer eerst de maand en het jaar die in de kalender worden weergegeven - u kunt dit doen in het blok Kalenderdatum. Het is ook mogelijk om alle maanden te selecteren of vice versa geen door op één knop Alles of Geen te drukken. In het blok Kalendertaal kunt u de weergavetaal definiëren.

Stap 4

Ga naar het tabblad Week begint op - hier kun je kiezen met welke week je wilt beginnen. Meestal is het maandag, maar in sommige landen begint de week op zondag. Door op de knop Feestdagen te klikken, kunt u alle feestdagen en weekenden voor uw kalender specificeren.

Stap 5

Druk op de knop Uitvouwen of Samenvouwen om een voorbeeld van uw meesterwerk te bekijken. Op het tabblad Indeling kunt u een agendaweergave selecteren en voorbeelden van bestaande agenda's bekijken. Kies zelf een van de mogelijke opties.

Stap 6

Standaard wordt de kalender gemaakt in de vorm van een A4-pagina met een verticaal formaat, de positie van de kalender en het formaat van het papier waarop moet worden afgedrukt, kunnen worden gewijzigd op het tabblad Pagina-indeling. In dit venster kunt u absoluut elke grootte voor het kalenderraster instellen.

Stap 7

Wanneer uw kalender of het raster volledig is voltooid, klikt u op de knop Genereren. De kalenderafbeelding die in de macro is gemaakt, wordt een afzonderlijk bestand op het Corel Draw-werkoppervlak. Nu hoef je het alleen nog maar naar eigen goeddunken te bewerken, ontwerpelementen toe te voegen of het in een bestand op te slaan.

Aanbevolen: