Hoe Maak Je Een Kalender In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kalender In Word
Hoe Maak Je Een Kalender In Word

Video: Hoe Maak Je Een Kalender In Word

Video: Hoe Maak Je Een Kalender In Word
Video: tutorial cara membuat kalender di microsoft word 2013 2024, April
Anonim

Microsoft Word is een krachtig hulpmiddel voor het maken van tekstdocumenten. Met zijn hulp kunt u een kleine handige kalender maken, die kan worden opgeroepen door op de juiste knop in de werkbalk te klikken. Om dit te doen, moet u de Microsoft Visual Basic-toolkit gebruiken, die samen met elk Microsoft Office-pakket wordt geïnstalleerd.

Hoe maak je een kalender in Word
Hoe maak je een kalender in Word

instructies:

Stap 1

Maak een Word-document en sla het op als sjabloon. Gebruik hiervoor de juiste menu-items "Bestand" (voor Office 2007 en hoger - de Microsoft Office-knop in de linkerbovenhoek) - "Nieuw" - "Leeg document" en vervolgens "Opslaan als" - "Word-sjabloon".

Stap 2

Open de programmeeromgeving Visual Basic door op de toetsencombinatie alt="Image" en F11 te drukken. Er wordt een editorvenster geopend waarin op de toets "F7" wordt gedrukt.

Stap 3

Selecteer bovenaan het venster "Invoegen" - "Gebruikersformulier". Selecteer het menu "Extra" - "Extra bedieningselementen". Vink in het pop-upmenu het vakje aan naast 'Agendabeheer' (of 'Agendabeheer'). Klik OK".

Stap 4

Klik op het pictogram "Kalender" dat verschijnt in het configuratiescherm "Toolbox". Beweeg de muisaanwijzer over de vorm en teken een vierkant met het formaat dat je nodig hebt voor de kalender.

Stap 5

U kunt de weergave-opties voor de kalender wijzigen. Om dit te doen, selecteert u in het linkergedeelte van het venster in het menu Eigenschappen "Aangepast" en klikt u op de knop met het weglatingsteken in het rechtergedeelte van de regel. Selecteer in het pop-upvenster de gewenste instellingen. Op het tabblad "Lettertype" en "Kleur" kunt u de parameters van het kalenderpaneel zelf selecteren. Nadat u alle instellingen heeft gemaakt, klikt u op "OK".

Stap 6

Klik op de titel van het formulier en in de "Eigenschappen" (regel "Bijschrift") kunt u de naam "Kalender" opgeven. De titel zal veranderen.

Stap 7

Om de sluiting van de kalender te organiseren door op de "Esc"-toets te drukken. Om dit te doen, selecteert u de knop "CommandButton" in de ToolBox en tekent u deze. Wijzig de waarde in Annuleren onder Eigenschappen in Waar. Druk op F7, voer tussen de twee regels "Private Sub.." en "End Sub" de regel "Unload Me" in en klik vervolgens op "OK".

Stap 8

Om de huidige datum in de kalender weer te geven, plakt u de code achter het item "Private Sub Calendar1_Click ()": Private Sub UserForm_Initialize ()

Kalender1. Vandaag

Einde sub

Stap 9

Om de kalender weer te geven in een document dat op de sjabloon is gemaakt, selecteert u de opdracht "Invoegen" - "Module" en voert u in: Sub OpenCalendar ()

UserForm1. Toon

Einde sub

Stap 10

Klik op de knop "Opslaan" op de werkbalk (of "Bestand" - "Opslaan"). U kunt de editor sluiten.

Stap 11

Om het te testen, drukt u op alt="Image" en F8 in Word. Voer "OpenCalendar" in, klik op "Uitvoeren". De kalender wordt geopend. Sla de gemaakte sjabloon op.

Aanbevolen: