Acne Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Acne Verwijderen In Photoshop
Acne Verwijderen In Photoshop
Anonim

Elke foto is een afdruk van een geleefd moment, een herinnering. Moet je een over het algemeen succesvolle foto vernietigen of verbergen als je een puistje op je gezicht hebt? Natuurlijk niet. Het verwijderen van huidonvolkomenheden is heel eenvoudig met behulp van Photoshop.

Perfecte Kojas met Photoshop
Perfecte Kojas met Photoshop

Methode één - stempel

Laad de foto in Photoshop, vergroot de afbeelding van het gebied dat moet worden aangepast. Een hulpmiddel dat geschikt is voor het verwijderen van kleine huidonvolkomenheden zoals acne, wordt een "stempel" genoemd, u kunt het selecteren in het linkermenu van het werkpaneel of door op de S-toets op het toetsenbord te drukken.

Pas de borsteldiameter iets groter aan dan de defectgrootte. Kies een gebied met een heldere huid die het beste past bij de kleur en textuur. Houd de Alt-toets ingedrukt, beweeg de cursor over het geselecteerde gebied en zet de selectie vast door op de linkermuisknop te drukken. Laat de sleutel los.

Verplaats de cursor naar het te retoucheren gebied en klik nogmaals met de linkermuisknop. Als het te overlappen fragment met succes is gekozen, blijft er geen spoor achter op de plaats van het puistje. Als de huidtint in het bewerkbare gebied onnatuurlijk is, probeer dan de dekking van het penseel te vergroten of te verkleinen.

Methode twee - patch

Een hulpmiddel voor het corrigeren van grote defecten of onregelmatig gevormde fouten wordt een "patch" genoemd, in de Engelse versie van het programma komt het overeen met de knop Patch tool. Je kunt deze tool ook activeren door op de letter J op je toetsenbord te drukken.

Het principe van de patch is het combineren van de functies van de "lasso"- en "stempel"-tools. Omcirkel het gebied van het defect en sluit de selectie. Sleep de selectie naar een locatie met een vergelijkbare kleur en textuur. Als u het selectiegebied verplaatst, ziet u dat het defect begint te verdwijnen en te verdwijnen. Wanneer het resultaat helemaal bij je past, klik je met de linkermuisknop om de correctie door te voeren.

Het gemak van deze methode is dat het programma zelf de randen gladstrijkt en de kleur en textuur van het gecorrigeerde gebied aanpast aan de omringende achtergrond. U hoeft geen vervagingsfilters toe te passen om de overgang tussen gebieden te verbergen.

Hierdoor ziet je foto er natuurlijker uit. Op deze manier kunt u niet alleen acne van de foto verwijderen, maar ook littekens, tatoeages wissen en ontstekingen verbergen.

Methode driepuntscorrectie

Het verwijderen van zeer kleine huidonvolkomenheden kan gemakkelijk worden gedaan met de Healing Brush Tool, in de Engelse versie wordt dit de Healing Brush Tool genoemd. Het wordt ook wel een "gips" of "cosmetische tas" genoemd.

Werken met de Healing Brush is heel eenvoudig. Kies een penseelgrootte die 20% groter is dan het huiddefect. Klik met het actieve hulpmiddel op het puistje. Alles. Het programma doet de rest automatisch en past de kleur en textuur van het gemarkeerde gebied aan de parameters van de achtergrond rond het defect aan.

Aanbevolen: