Een Laag Knippen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Laag Knippen In Photoshop
Een Laag Knippen In Photoshop

Video: Een Laag Knippen In Photoshop

Video: Een Laag Knippen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Om in de grafische editor Photoshop te werken, is het concept van "laag" erg belangrijk. U kunt lagen zien als virtuele oppervlakken waarop afbeeldingen worden geplaatst. Er kunnen zoveel lagen zijn als je wilt, je kunt ze maken en verwijderen, ze verwisselen en er één maken van meerdere. Een laag kunnen knippen is een van de essentiële vaardigheden voor succesvolle beeldbewerking.

Een laag knippen in Photoshop
Een laag knippen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open een document dat een laag of meerdere lagen bevat. Vouw het palet uit met lagen, indien samengevouwen. Let op de strook onderaan het palet met pictogrammen voor prullenbak, yin-yang, fx en anderen. Klik op de laag die u wilt knippen. Druk op Del op het toetsenbord.

Stap 2

Als er niets gebeurt, sleept u de laag naar de prullenbak in de pictogramstrook. Als dat niet helpt, open dan het tabblad Laag, dan Verwijderen en klik op Laag. De laag wordt verwijderd, met andere woorden, deze wordt permanent uit het document verwijderd.

Stap 3

Open een afbeelding die een of meer lagen bevat. Knip de lagen, dat wil zeggen, maak ze onzichtbaar, bewerkbaar, maar zonder de originele afbeelding zelf te beïnvloeden. Bekijk eerst het lagenpalet. Links van de laag zie je een vierkant met een oog. Het betekent dat de laag zichtbaar is. Klik op het vierkant om het oog te verwijderen. De laag wordt onzichtbaar, dat wil zeggen, uitgesneden.

Stap 4

Als u een laag uit een afbeelding moet knippen om er een kopie van te maken, opent u de afbeelding. Selecteer het gebied met het selectiekader of druk op de B-knop. Klik op het tabblad Laag, open de groep Nieuw en klik op Laag via kopiëren. In plaats daarvan kunt u ook op Ctrl + J drukken of met de rechtermuisknop in de eerder gevormde selectie klikken en Laag via kopiëren selecteren in het pop-upcontextmenu.

Stap 5

Laad het bestand in Photoshop. Selecteer het gewenste gebied met het selectiekader. Klik op het gedeelte Laag in het bovenste menu om het uit te vouwen. Selecteer vervolgens Nieuw en klik in het vervolgkeuzemenu op Laag via Knippen (Knip naar een nieuwe laag).

Stap 6

Het gebied wordt uit het document geknipt op een nieuwe laag, waardoor een transparant gebied in het bestand zelf ontstaat. U kunt ook de "hot" combinatie Ctrl + Shift + J gebruiken of met de rechtermuisknop in de selectie klikken en het juiste item selecteren.

Aanbevolen: