Hoe Leer Je Werken In Het 1C-programma

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Werken In Het 1C-programma
Hoe Leer Je Werken In Het 1C-programma

Video: Hoe Leer Je Werken In Het 1C-programma

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Opdracht 1 videoles 1C 2023, Februari
Anonim

Boekhoudsoftware "1C Enterprise" is te vinden op de computer van bijna elke moderne accountant. Ondanks de schijnbare complexiteit, is het programma vrij eenvoudig te gebruiken en heeft het een breed scala aan handige functies. Om in het programma te leren werken, hoeft u het programma alleen maar op uw computer te installeren en ermee aan de slag te gaan.

Hoe leer je werken in het 1C-programma
Hoe leer je werken in het 1C-programma

Het is nodig

1C programma

instructies:

Stap 1

Installeer het programma "1C Accounting" in het besturingssysteem van uw computer. Als er ruimte is op het lokale systeemstation, installeer dan deze software daar, aangezien dergelijke hulpprogramma's bij het besturingssysteem moeten worden geleverd. Bij de eerste start heeft het programma nog geen database, dus de startlijst is leeg. Voeg een nieuwe database toe met de knop Toevoegen. In dit geval kunt u in eerste instantie de naam van de nieuwe database invoeren, evenals enkele parameters.

Stap 2

Vul na het starten van het programma de basisgegevens in: gegevens van uw organisatie, gegevens over betaalrekeningen, namen en gegevens over medewerkers, contracten met andere organisaties, etc. Via het menu-item "Service" kunt u de gegevens over uw organisatie invullen. De interface van het softwarepakket zal zelfs voor een beginnende gebruiker begrijpelijk zijn, dus er mogen geen speciale problemen zijn tijdens het werk.

Stap 3

Het programma "1C Accounting" houdt logboeken bij van alle uitgevoerde zakelijke transacties. Contante transacties op de rekening moeten worden ingevoerd in het journaal "Betalingsdocumenten", de aankomst van goederen wordt geregistreerd in het journaal "Goederen en verkopen", uitgegeven facturen en facturen - in de dagboeken met dezelfde naam. Om de economische activiteit van de onderneming te analyseren, biedt het programma een keuze uit verschillende rapporten: "Omzetbalans", "Inkoopboek", "Verkoopboek", verschillende rapporten voor regelgevende instanties.

Stap 4

Lees de literatuur over het bijhouden van de documentatie van een economische entiteit en maak uzelf vertrouwd met de basisprincipes van de boekhouding, en dan zullen alle secties van het programma vertrouwd en begrijpelijk voor u worden. Het is ook vermeldenswaard dat er een groot aantal verschillende video's op internet zijn die duidelijk de basisprincipes van het werken met software van 1C laten zien.

Populair per onderwerp