Hoe Een Bibliotheek In Archicad Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bibliotheek In Archicad Te Laden
Hoe Een Bibliotheek In Archicad Te Laden

Video: Hoe Een Bibliotheek In Archicad Te Laden

Video: Hoe Een Bibliotheek In Archicad Te Laden
Video: Library Part Maker и Розыгрыш Мастер-Класса! 2024, Mei
Anonim

Bibliotheekonderdelen in ArchiCAD zijn geparametriseerde complexe elementen, gemaakt in het systeem zelf of in applicaties van andere ontwikkelaars, die als elementen in het project kunnen worden gebruikt. Bij de eerste start van dit systeem wordt de ArchiCAD Bibliotheek geladen.

Hoe een bibliotheek in archicad te laden
Hoe een bibliotheek in archicad te laden

Noodzakelijk

ArchiCAD

instructies:

Stap 1

Kopieer de vereiste bibliotheken die in archicad moeten worden geladen naar uw computer. Onder bibliotheek wordt verstaan een map met gegevens die door ArchiCAD worden gebruikt: texturen, achtergrondafbeeldingen, bibliotheekelementen, specificatiegegevens. U kunt de bibliotheek downloaden van een lokale of netwerkschijf, maar ook van een FTP-server en webpagina's.

Stap 2

Gebruik daarnaast de archiefprojecten "Archikad" als bibliotheek, van waaruit het programma bibliotheekelementen kan lezen die daar zijn opgeslagen. Bij het werken aan een project kunt u alleen die bibliotheekelementen, texturen en specificaties gebruiken die in dit project geïnstalleerde bibliotheken zijn of afzonderlijk zijn geladen.

Stap 3

Installeer de bibliotheken in ArchiCAD. Ga hiervoor naar het menu "Bestand", selecteer het item "Bibliotheekbeheer". In het dialoogvenster dat wordt geopend, zijn er vier tabbladen: "Lokaal netwerk", "FTP-sites", "Geschiedenis", "Webobjecten". Ga naar het tabblad "Lokaal netwerk" om de bibliotheek in ArchiCAD te laden, die zich op een lokale of netwerkschijf bevindt. De lijst met geladen bibliotheken wordt rechts in het bladwijzervenster weergegeven. Om een bibliotheek te installeren, selecteert u deze in het venster aan de linkerkant, klikt u op de knop "Toevoegen".

Stap 4

Ga naar het tweede tabblad om de bibliotheek van de FTP-server te downloaden. Dit tabblad verschilt van het vorige met elementen die de parameters instellen voor verbinding met de server. U kunt de bibliotheek op dezelfde manier laden als in de vorige stap. Om GDL-objecten van webpagina's te laden, gaat u naar het paneel "Webobjecten" en voegt u ze toe aan uw lokale bibliotheken.

Stap 5

Om ze te bekijken, dubbelklikt u op de Objecten-tools, het dialoogvenster Objectvoorkeuren zal verschijnen. Het dialoogvenster bevat een browser voor bibliotheekdetails bovenaan het venster en een browser voor de systeemstructuur aan de linkerkant. Selecteer de gewenste weergaveoptie.

Aanbevolen: