Lagen Lijmen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Lijmen In Photoshop
Lagen Lijmen In Photoshop

Video: Lagen Lijmen In Photoshop

Video: Lagen Lijmen In Photoshop
Video: Photoshop voor beginners #2 - Lagen en maskers 2024, Mei
Anonim

Het onbetwistbare voordeel van het Adobe Photoshop-programma is het feit dat het de gebruiker in staat stelt om aan verschillende lagen van een enkele afbeelding te werken. Dit zorgt voor meer comfort bij het werken met tekeningen. Indien nodig kunnen de lagen eenvoudig aan elkaar worden gelijmd met behulp van de software-interface.

Lagen lijmen in Photoshop
Lagen lijmen in Photoshop

Noodzakelijk

Computer, Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

We stellen voor om vanaf het begin rekening te houden met het proces van het lijmen van lagen in Photoshop. Dus eerst en vooral moet je lagen maken. Als u tekst op een nieuwe laag wilt plaatsen, hoeft u alleen maar het juiste gereedschap in het programma te selecteren. Klik in het afbeeldingsveld en voer de gewenste tekst in. Het programma maakt automatisch een nieuwe laag aan. Als je iets moet schilderen, dan moet je zelf een nieuwe laag maken.

Stap 2

U kunt op twee manieren tegelijk een nieuwe laag maken. In het eerste geval zien uw acties er als volgt uit: beweeg de muiscursor over het item "Lagen" (dit item bevindt zich in het bovenste horizontale programmacontrolepaneel) en klik erop. Vervolgens moet u de muiscursor over de subsectie "Nieuw" verplaatsen en het item "Laag" selecteren. U kunt dit ook doen door op de sneltoets "Ctrl + Shift + N" te drukken. Geef de nieuwe laag een naam en ga ermee aan de slag. In het tweede geval zult u op een iets andere manier moeten handelen: klik onderaan het venster met afbeeldingslagen op het voorlaatste pictogram (het pictogram van een vierkant met gelaagdheid). De laag wordt gemaakt.

Stap 3

Om twee of meer lagen samen te voegen, moet u deze stappen volgen. Als u alle lagen moet lijmen, selecteert u ze allemaal door de "Shift"-knop ingedrukt te houden en klikt u met de rechtermuisknop op een laag na selectie. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Lagen samenvoegen". Als u specifieke lagen moet lijmen, laat dan alleen deze zichtbaar door het oogpictogram van de rest van de elementen te verwijderen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een zichtbare laag en selecteer de optie "Zichtbaar samenvoegen".

Aanbevolen: