Een Stuurprogramma Voor Een Printer Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Stuurprogramma Voor Een Printer Schrijven
Een Stuurprogramma Voor Een Printer Schrijven

Video: Een Stuurprogramma Voor Een Printer Schrijven

Video: Een Stuurprogramma Voor Een Printer Schrijven
Video: How to Install Ricoh Driver for Universal Print to Use Your Printer's Options 2024, Mei
Anonim

Het schrijven van drivers is altijd een nogal ingewikkeld moeizaam proces dat niet alleen bepaalde kennis en vaardigheden van je vraagt, maar ook veel tijd. Dit is vooral nodig om de werking van apparaten in alternatieve besturingssystemen te garanderen.

Een stuurprogramma voor een printer schrijven
Een stuurprogramma voor een printer schrijven

Noodzakelijk

  • - compilerprogramma;
  • - emulator;
  • - een notitieblok voor het schrijven van code.

instructies:

Stap 1

Leer de details van de printerstuurprogramma's voor het besturingssysteem dat u in de toekomst gaat gebruiken. Het is ook de moeite waard om het type afdrukapparaat zelf te overwegen, omdat het werkingsprincipe van inkjet-, laser- en dot-matrixprinters kan verschillen. Houd er rekening mee dat dit proces behoorlijk arbeidsintensief is en dat je programmeervaardigheden op een voldoende hoog niveau moet hebben.

Stap 2

Nadat u de softwareaspecten van de werking van uw geselecteerde printer hebt onderzocht, selecteert u een taal en softwaretool. Als uw stuurprogramma is ontworpen voor meer dan één platform, kunt u ook extra emulatorprogramma's downloaden. Je kunt ook bouwers gebruiken die alle benodigde tools hebben om software in één keer te schrijven - een editor, een compiler, een emulator. Ook zijn er zeer zelden programma's met registrars.

Stap 3

Als je problemen hebt met het schrijven van software, neem dan contact op met speciale thematische forums voor hulp. Hoogstwaarschijnlijk zullen zich al in de beginfase problemen voordoen. Ga na het schrijven van de programmacode verder met het testen.

Stap 4

Start het emulatorprogramma en selecteer een werkomgeving door het stuurprogramma uit te voeren. In geval van storingen, bekijk de volledige code zorgvuldig van begin tot eind om fouten te identificeren.

Stap 5

Als de stuurprogrammacontrole is geslaagd, compileert u het programma. Download hiervoor een apart hulpprogramma of compileer, indien mogelijk, de driver met behulp van de software die in de builder is ingebouwd. Dit proces kan behoorlijk lang duren; voer tijdens de uitvoering geen bewerkingen uit met het compilerprogramma, start de computer niet opnieuw op en sla eerst de werkende configuratie op.

Aanbevolen: