Een Vervolgkeuzemenu Maken In Joomla

Inhoudsopgave:

Een Vervolgkeuzemenu Maken In Joomla
Een Vervolgkeuzemenu Maken In Joomla

Video: Een Vervolgkeuzemenu Maken In Joomla

Video: Een Vervolgkeuzemenu Maken In Joomla
Video: joomla handmatig backuppen en verhuizen 2024, Mei
Anonim

Een vervolgkeuzemenu is een item dat items en subitems bevat. Subitems daarin vallen uit het hoofditem in de vorm van een lijst. Ze bevinden zich in een of meer kolommen. Het gebruik van een dergelijk menu op de site zorgt voor een spectaculaire en gemakkelijke navigatie.

Een vervolgkeuzemenu maken in Joomla
Een vervolgkeuzemenu maken in Joomla

Noodzakelijk

  • - vaardigheden in het werken met Joomla;
  • - de SwMenuFree-component.

instructies:

Stap 1

Implementeer het vervolgkeuzemenu in Joomla. Bepaal hiervoor de manier waarop dit gaat gebeuren. Ten eerste kunt u een speciale module gebruiken die een vervolgkeuzemenufunctie heeft, of een menu dat in de sjabloon is ingebouwd. De laatste optie komt vaker voor, omdat de meeste sjablonen met deze functie zijn uitgerust.

Stap 2

Registreer op de website een plaats voor het menu met de bijbehorende effecten en functies. Om te activeren, ga naar het admin-paneel en vervolgens naar de "Template Manager". Selecteer de gewenste sjabloon. Voer in zijn functies de systeemnaam in van het menu dat u eerder hebt toegewezen. Stel het menutype in op Suckerfish. Na het invoeren van de naam wordt deze weergegeven op de gewenste positie van de sjabloon.

Stap 3

Gebruik de component SwMenuFree om een vervolgkeuzemenu te maken. Ga naar het gedeelte "Extensies", selecteer "Installeren" en voeg dit onderdeel toe. Ga dan naar de sectie "Componenten", klik op het item SwMenuFree. Ga naar Broninstellingen, stel het bovenliggende menu erin in, d.w.z. bron voor punten. Wijs vervolgens een stijl toe aan het element dat u aan het maken bent door de optie Stijlbladinstellingen te selecteren.

Stap 4

Gebruik de functie Instellingen automatisch menu-item om automatische instellingen toe te passen op het vervolgkeuzemenu. Pas de gewenste effecten toe (bewegingsrichting van items, evenals submenu-instellingen) in het gedeelte Speciale effecten.

Stap 5

Selecteer de positie van het menu in de sjabloon, evenals voor welke gebruikers het zal worden weergegeven in het gedeelte Positie & Toegang. Ga vervolgens naar Menumodule tonen op pagina's en stel in in welke secties het vervolgkeuzemenu op de site wordt weergegeven. In het componentvenster kunt u met de linkermuisknop de grootte van het menu wijzigen en kleuren selecteren voor de decoratie. Selecteer in de juiste tabbladen van de module externe effecten en elementranden.

Aanbevolen: