Hoe Maak Je Een Baht-bestand?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Baht-bestand?
Hoe Maak Je Een Baht-bestand?

Video: Hoe Maak Je Een Baht-bestand?

Video: Hoe Maak Je Een Baht-bestand?
Video: USD to BAHT 2020 Thailand Exchange Rate 2024, Mei
Anonim

Batchbestanden zijn een populair hulpmiddel voor het automatiseren van sommige routinetaken. Ze worden vooral gebruikt door systeem- en netwerkbeheerders. Zelfs het eenvoudigste gebruik van baht-bestanden kan u veel tijd besparen. Bovendien zijn kant-en-klare sets van commando's voor elk specifiek geval gemakkelijk te vinden op internet. Om deze commando's uit te voeren, moet er echter een baht-bestand voor worden gemaakt.

Hoe maak je een baht-bestand?
Hoe maak je een baht-bestand?

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Om een baht-bestand te maken, start u de Windows Kladblok-toepassing. Als het kladblok-pictogram niet op het bureaublad staat, klikt u op de knop "Start" en vervolgens op "Uitvoeren" en typt u kladblok in het venster. Klik OK".

Stap 2

Om problemen met het starten van een baht-bestand te voorkomen, maakt u het hoofdgedeelte van de bestandsnaam niet langer dan 8 letters. In dit geval moet u zich beperken tot cijfers en Engelse letters.

Na het typen van de gewenste naam in de regel "Bestandsnaam" (bijvoorbeeld test.bat), onthoud in welke map deze zich zal bevinden en klik op "OK".

Stap 3

Nadat het baht-bestand een niet-standaard extensie heeft gekregen, wordt het standaard niet meer geopend met een teksteditor. Om een baht-bestand te openen om te bewerken, gebruikt u de regel "Wijzigen" in plaats van het item "Openen" (om een lijst met opties op te roepen, klikt u met de rechtermuisknop met de cursor op de bestandsnaam).

Stap 4

Als je zo'n (leeg) baht-bestand probeert uit te voeren, krijg je een foutmelding. Om de "prestaties" van een dergelijk bestand te controleren, moet u het vullen met de eenvoudigste opdrachten.

Schrijf bijvoorbeeld de regel naar het baht-bestand

echo uit

en probeer het uit te voeren. Er moet een zwart venster op het beeldscherm knipperen. Als er tegelijkertijd geen foutmeldingen verschijnen, is het baht-bestand klaar om te werken.

Stap 5

Om er zeker van te zijn dat het baht-bestand werkt, voegt u de regel toe:

pauze

en voer het opnieuw uit. Deze keer zou er een zwart venster moeten verschijnen met de suggestie om op een toets te drukken. Klik op een willekeurige knop en ga naar internet om een reeks opdrachten te zoeken die geschikt zijn om uw probleem op te lossen. Bijvoorbeeld op een pagina: https://forum.xakep.ru/m_1512627/tm.htm, waar bijna alle basissituaties van het gebruik van batchbestanden worden beschouwd.

Aanbevolen: