Hoe Te Bepalen Of Een Bestand Open Is Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Of Een Bestand Open Is Of Niet?
Hoe Te Bepalen Of Een Bestand Open Is Of Niet?

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Bestand Open Is Of Niet?

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Bestand Open Is Of Niet?
Video: Word 2010 Bestand openen 2024, Mei
Anonim

De gebruiker weet in de regel met welke applicaties hij werkt, welke bestanden hij opent en welke apparatuur hij op de computer aansluit. Maar mocht het nodig zijn om te verduidelijken of een bepaald bestand open is, dan kan dat op verschillende manieren. Het belangrijkste is om te weten wat en waar te kijken.

Hoe te bepalen of een bestand open is of niet?
Hoe te bepalen of een bestand open is of niet?

instructies:

Stap 1

Informatie over geopende bestanden, mappen en actieve applicaties wordt weergegeven op de "Taakbalk", in het midden ervan. Dit paneel bevindt zich standaard onderaan het scherm - sla je ogen neer en kijk welke bestanden en mappen op dit moment open zijn. Als u de "Taakbalk" niet ziet, is er in de instellingen een markering in het veld "De taakbalk automatisch verbergen". Verplaats de muiscursor naar de onderkant van het scherm en houd hem daar een paar seconden - het paneel zal "opduiken".

Stap 2

Sommige van de actieve applicaties worden weergegeven aan de rechterkant van de "Taakbalk" - antivirussoftware, internetverbinding, configuratiescherm voor videokaartinstellingen, aangesloten apparatuur, herkende opslagmedia en dergelijke. Om de volledige lijst te zien (alle pictogrammen van actieve applicaties en aangesloten apparaten), verplaatst u de cursor naar de rechterbenedenhoek van de monitor en klikt u op het pijlpictogram (<) op de taakbalk.

Stap 3

Als u de informatie waarin u geïnteresseerd bent niet uit de "Taakbalk" kunt krijgen, opent u het venster "Windows Taakbeheer". Om dit te doen, drukt u op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Del of Ctrl, Shift en Esc op het toetsenbord. Een andere manier: klik met de rechtermuisknop in een vrije ruimte op de "Taakbalk". Selecteer "Taakbeheer" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Toepassingen". De sectie "Taak" bevat een lijst met momenteel actieve programma's (het dupliceert informatie over actieve toepassingen uit het middelste deel van de "Taakbalk"). Om erachter te komen welke programma's en processen parallel lopen met de programma's die zichtbaar zijn in de lijst op het tabblad Toepassingen, gaat u naar het tabblad Processen en bekijkt u de volledige lijst met behulp van de schuifbalk.

Stap 5

Indien nodig kunt u met behulp van het venster "Windows Taakbeheer" het onnodige proces beëindigen door het met de linkermuisknop te selecteren en op de knop "Proces beëindigen" in de rechterbenedenhoek van het venster te klikken. Dit is handig als een programma is vastgelopen en niet op de gebruikelijke manier kan worden afgesloten. Wees voorzichtig wanneer u met "Taakbeheer" werkt - als u niet weet waarom een bepaald proces actief is, kunt u het beter niet deactiveren. Onjuiste acties kunnen leiden tot ongewenste herstart van het systeem.

Aanbevolen: