Het Tabblad Ontwikkelaar Toevoegen In Excel

Het Tabblad Ontwikkelaar Toevoegen In Excel
Het Tabblad Ontwikkelaar Toevoegen In Excel

Video: Het Tabblad Ontwikkelaar Toevoegen In Excel

Video: Het Tabblad Ontwikkelaar Toevoegen In Excel
Video: Tab ontwikkelaar toevoegen aan Excel 2024, Mei
Anonim

Het tabblad Microsoft Excel Developer wordt gebruikt om met macro's te werken, besturingselementen te gebruiken en met XML te werken. Bij het gebruik van versies van Microsoft Excel die later dan 2007 zijn uitgebracht, hebben veel gebruikers problemen met het vinden van het tabblad Ontwikkelaars.

Het tabblad Ontwikkelaar toevoegen in Excel
Het tabblad Ontwikkelaar toevoegen in Excel

In eerdere versies van Microsoft Excel dan 2003 wordt het tabblad "Ontwikkelaar" weergegeven in het hoofdmenu van het scherm. In recentere versies is het menu vervangen door een lintopdracht, waarmee het tabblad Ontwikkelaar standaard verborgen is voor het Microsoft Excel-venster.

Om het tabblad "Ontwikkelaar" in Excel 2007 te activeren, gaat u naar Instellingen en selecteert u "Excel-opties". Standaard wordt het tabblad "Algemeen" geopend, waar u een vinkje moet plaatsen voor het derde item "Toon het tabblad" Ontwikkelaar "op het lint".

Ga in recentere versies van Microsoft Excel naar het eerste tabblad van het lint Bestand en selecteer Opties. Selecteer in het linkerdeel van het venster dat verschijnt "Het lint aanpassen" en plaats in de rechterkolom een vinkje voor het item "Ontwikkelaar".

Wanneer u op OK klikt, wordt het dialoogvenster gesloten en verschijnt het tabblad Ontwikkelaars in het lint tussen Beeld en Help.

Dit tabblad bestaat uit vier groepen opdrachten: Code, Add-ins, Controls en XML. Meestal wordt de "Ontwikkelaar" geactiveerd voor het werken met macro's en het instellen van bedieningsknoppen in het document.

Om het tabblad "Ontwikkelaar" te verbergen, volstaat het om de omgekeerde volgorde van acties uit te voeren, dwz. verwijder het vinkje naast het geselecteerde item.

Aanbevolen: