Hoe Het Scherm Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Te Verkleinen
Hoe Het Scherm Te Verkleinen

Video: Hoe Het Scherm Te Verkleinen

Video: Hoe Het Scherm Te Verkleinen
Video: QS CRM Tip 031 Scherm vergroten / verkleinen 2024, Maart
Anonim

De monitor (scherm) is een van de belangrijkste elementen in de informatie-outputketen. Door de conversie van sommige frequenties wordt informatie op het scherm weergegeven. Deze conversie wordt uitgevoerd door de grafische beeldschermadapter. Afhankelijk van de specificaties van de applicaties die op de computer draaien, past de monitor zich automatisch aan naar de gewenste desktopresolutie. Als dit in een programma of in een proces niet mogelijk is, kan alleen handmatige instelling van de toestemming helpen.

Hoe het scherm te verkleinen
Hoe het scherm te verkleinen

Noodzakelijk

De schermresolutie instellen via het besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Moderne monitoren zijn onderverdeeld in 2 typen:

- monitor met een kathodestraalbuis (CRT);

- vloeibare kristalmonitor (LCD).

Laten we eens kijken naar manieren om het beeld op uw beeldscherm te verkleinen.

LCD-monitoren hebben een automatische aanpassing om de monitorresolutie voor elke toepassing aan te passen. Een dergelijke wijziging vindt in de regel alleen plaats bij het betreden of verlaten van games. Als u de gewenste modus op het scherm niet hebt opgemerkt, kunt u de automatische aanpassingsknop gebruiken, die zich op het knoppenpaneel van uw monitor bevindt. Meestal wordt deze knop "Auto" genoemd.

Hoe het scherm te verkleinen
Hoe het scherm te verkleinen

Stap 2

Als er niets is veranderd wanneer deze knop wordt ingedrukt, dan is het probleem veel dieper dan we denken. Om de schermresolutie te verlagen "selecteert u de juiste waarde. Klik op Toepassen. Daarna verschijnt een dialoogvenster dat u op de hoogte stelt van de mogelijkheid om de uitgevoerde acties terug te sturen. Klik op "OK" als de geselecteerde modus aan uw eisen voldoet.

Hoe het scherm te verkleinen
Hoe het scherm te verkleinen

Stap 3

CRT-monitoren hebben geen auto-fit functie. In de regel moeten alle waarden handmatig worden ingesteld. Om de grootte van het weergegeven beeld op het scherm te verkleinen, is het noodzakelijk om het knoppenpaneel van de monitor te gebruiken. Door op de knop "Menu" te klikken, selecteert u de vereiste elementen (breedte en hoogte) en verlaagt u met behulp van de navigatieknoppen de waarden van de breedte en hoogte totdat u de gewenste waarden bereikt. De meeste CRT-monitoren hebben deze waarden ingesteld op 100 eenheden.

Aanbevolen: