Hoe Een Virale Banner Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virale Banner Te Verwijderen
Hoe Een Virale Banner Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virale Banner Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virale Banner Te Verwijderen
Video: Удаляем вирус, открывающий рекламу в браузере или в интернете 2024, Mei
Anonim

Tijdens het surfen op internet kunt u uw computer infecteren met een virus dat het systeem blokkeert, bestanden steelt en u een sms-bericht stuurt. Om dit probleem op te lossen, moet u enkele bewerkingen uitvoeren.

Hoe een virale banner te verwijderen
Hoe een virale banner te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Live-cd;
  • - lege schijf;

instructies:

Stap 1

Als er bij het opstarten van het systeem een banner op het bureaublad verschijnt die de werking van het systeem blokkeert en u een sms-bericht moet sturen, laat u dan niet uitdagen. Dit kwaadaardige programma heet "Trojan. Winlock".

Stap 2

Download een speciaal hulpprogramma van de antivirussoftwarewebsite dat virussen elimineert (https://download.geo.drweb.com/pub/drweb/livecd/drweb-livecd-600.iso). Brand dit programma op een lege schijf met behulp van de multisessie-instellingen van de virtuele-schijfemulator

Stap 3

Plaats deze schijf in het cd- of dvd-station van uw pc. Start uw besturingssysteem opnieuw op. Wanneer het BIOS opstart, wordt het programma automatisch gestart. Het scant virtuele harde schijfpartities en verwijdert alle kwaadaardige bestanden. Start het besturingssysteem opnieuw.

Stap 4

U kunt een banner van uw bureaublad verwijderen met behulp van hulpjaren, die u kunt krijgen op de officiële websites van antivirusfabrikanten, bijvoorbeeld Kaspersky (https://support.kaspersky.ru/viruses/deblocker), Dr. Web (https://www.drweb.com/unlocker/index/?lng=ru), ESET Nod32 (https://www.esetnod32.ru/.support/winlock/) /. Voer in het juiste venster de tekst of het telefoonnummer in waarnaar u een sms-bericht wilt verzenden. U krijgt codes waarmee u de banner kunt verwijderen

Stap 5

Gebruik Systeemherstel om de malware te verwijderen die uw pc heeft geïnfecteerd. Druk op de sneltoets Ctrl + Alt + Delete. In het dialoogvenster dat verschijnt, klikt u met de linkermuisknop op de vervolgkeuzelijst "Bestand". Klik vervolgens op de link "Nieuwe taak (Uitvoeren …)". Voer het commando "cmd.exe" in. U ziet een opdrachtregelvenster. Voer het volgende in:% systemroot% / system32 / restore / rstrui.exe. Een venster met het menu "Systeemherstel" wordt geopend. Geef een terugdraaipunt op en klik op Volgende.

Stap 6

Nadat u het systeem hebt hersteld, installeert u de nieuwe versie van het antivirusprogramma en voert u een volledige scan van uw pc uit.

Aanbevolen: