Hoe U Een Stereohoofdtelefoon Aansluit Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Hoe U Een Stereohoofdtelefoon Aansluit Op Uw Computer
Hoe U Een Stereohoofdtelefoon Aansluit Op Uw Computer

Video: Hoe U Een Stereohoofdtelefoon Aansluit Op Uw Computer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Connect/Pair your Bluetooth Speaker/Headphones to your Computer/Laptop on Windows 10 2023, Februari
Anonim

De koptelefoon wordt geleverd met verschillende soorten stekkers. Bovendien is de geluidskaart van elke computer meestal uitgerust met ten minste drie slots. Om de koptelefoon te laten klinken, moet u de juiste aansluiting selecteren en, indien nodig, een adapter gebruiken.

Hoe u een stereohoofdtelefoon aansluit op uw computer
Hoe u een stereohoofdtelefoon aansluit op uw computer

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de hoofdtelefoon echt stereo is. Als ze zijn uitgerust met een jack-type plug met niet drie, maar twee contacten, dan zijn ze mono. Sluit ze nooit rechtstreeks op uw computer aan. Zo'n stekker zal de rechterkanaaluitgang van de versterker kortsluiten en uitschakelen. Monteer de eenvoudigste adapter bestaande uit een mono-jack en een stereo-stekker. Gebruik voor dat laatste niet de middelste pin.

Stap 2

Als de hoofdtelefoon stereofonisch is en is uitgerust met een Jack-type plug met een diameter van 3,5 mm, sluit deze dan rechtstreeks aan op de groene jack van de geluidskaart. Als de kaart oud is, hebben de sleuven op de kaart mogelijk geen kleurcode. Gebruik in dit geval degene naast het opschrift "Telefoons" of er is een gestileerde tekening van een koptelefoon.

Stap 3

Professionele koptelefoon voorzien van een stereo jack plug met een diameter van 6,3 mm, wordt via een speciale adapter op de geluidskaart aangesloten. Het mag in geen geval monofoon zijn, anders ontstaat de situatie die wordt beschreven in stap 1. Kant-en-klare adapters zijn onhandig, omdat ze samen met de stekker een radiale mechanische belasting op het stopcontact kunnen veroorzaken. Stel daarom zelf de adapter samen uit een 3,5 mm stereostekker en een 6,3 mm stereojack, en verbind de gelijknamige contacten met flexibele draden.

Stap 4

Sommige kenners van hoogwaardig geluid gebruiken nog steeds de lijn van huishoudelijke hoofdtelefoons van de TDS-serie. Ze worden meestal geleverd met stekkers van het type ONTs-VG. Om de adapter te vervaardigen, bepaalt u eerst de pinout van de stekker met behulp van een ohmmeter. Wanneer het is aangesloten tussen het gemeenschappelijke contact en de ingang van deze of gene kalan, is de klik wanneer verbonden alleen in het corresponderende kanaal te horen. Als het is aangesloten tussen de klemmen van het linker- en rechterkanaal, is de klik in beide kanalen tegelijkertijd te horen, omdat de stralers in serie zijn geschakeld. Nadat u op deze manier hebt bepaald welke contacten overeenkomen met de gemeenschappelijke draad- en stereokanalen, maakt u een adapter die bestaat uit een vijfpolige ONTs-VG-type aansluiting en een 3,5-inch stereostekker.

Populair per onderwerp