Een Gif-afbeelding Opslaan

Inhoudsopgave:

Een Gif-afbeelding Opslaan
Een Gif-afbeelding Opslaan

Video: Een Gif-afbeelding Opslaan

Video: Een Gif-afbeelding Opslaan
Video: Animatie photoshop frames4 - opslaan en exporteren als gif 2024, Mei
Anonim

Om de animatieafbeelding voor eigen doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld voor latere bewerkingen, moet deze van de internetpagina worden gekopieerd. Er zijn enkele regels die u moet volgen bij het opslaan en bewerken van gif-bestanden.

Een-afbeelding opslaan
Een-afbeelding opslaan

Noodzakelijk

het Gimp-programma

instructies:

Stap 1

Om een animatiebestand vanaf een webpagina op uw harde schijf op te slaan, moet u een browser starten, een nieuw tabblad openen, naar het gewenste adres gaan en kopiëren. In de regel kan dit worden gedaan via het contextmenu met de opdracht "Afbeelding opslaan als …".

Stap 2

Selecteer in het geopende venster de optie "Bestand opslaan" en druk op de Enter-toets of de knop "OK". Er verschijnt een nieuw venster voor u, waarin u de opslagmap en de bestandsnaam moet specificeren. Klik op de knop "Opslaan" en wacht tot de afbeelding is geladen.

Stap 3

Om geanimeerde grafische bestanden te bewerken, moet u speciale software gebruiken, bijvoorbeeld de gratis Gimp-editor, die in veel besturingssystemen wijdverbreid is geworden. Het programma wordt gestart na dubbelklikken op de snelkoppeling op het bureaublad.

Stap 4

Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu "Bestand" en selecteer "Openen" of druk op de sneltoets Ctrl + O. Geef in het dialoogvenster de map op waar het gif-bestand zich bevindt, selecteer de afbeelding en klik op de "Openen" knop. Het moeilijkste aan alle afbeeldingen is het bewerken van animatieafbeeldingen, ze geven vaak enkele vervormingen die duidelijk zichtbaar zijn in de definitieve versie. Daarom moet u zorgvuldig bewerken.

Stap 5

Nadat de bewerking is voltooid, is het tijd om het gif-bestand op de computer op te slaan. Vóór de fysieke opslagbewerking moet het huidige beeld worden geoptimaliseerd. Open hiervoor het bovenste menu "Filters", selecteer het gedeelte "Animatie" en klik op de regel "Optimalisatie". Deze bewerking verwijdert dubbele afbeeldingen uit uw bestand, evenals onnodige "pixelprullenbak".

Stap 6

U kunt het bestand op de standaard manier opslaan: open het menu "Bestand" en selecteer de optie "Opslaan als". Hier moet u de map voor opslaan opgeven, de bestandsnaam en op de Enter-toets drukken.

Aanbevolen: