Hoe Python Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Python Te Starten?
Hoe Python Te Starten?

Video: Hoe Python Te Starten?

Video: Hoe Python Te Starten?
Video: PYTHON TUTORIAL VOOR BEGINNERS | 👉 Gratis Python cursus om te leren programmeren (Nederlands) 2024, Mei
Anonim

U kunt programma's in Python schrijven op Linux, Windows en zelfs Symbian. Cross-platform stelt u in staat om deze taal op elk van de ondersteunde platforms onder de knie te krijgen en vervolgens de verworven vaardigheden op andere te gebruiken.

Hoe Python te starten?
Hoe Python te starten?

instructies:

Stap 1

Op Linux is de Python-interpreter meestal al geïnstalleerd. Bekijk het door de Python-opdracht op de opdrachtregel in te voeren. Als u een foutmelding krijgt, downloadt u de interpreter van de volgende site:

Stap 2

Voer na het uitpakken van het archief het commando./configure in. Wacht tot de makefile is opgebouwd en geef dan de opdracht make op. Wanneer de build is voltooid, voert u make install in. De Python-interpreter kan dan worden gestart.

Stap 3

Elke versie van Windows wordt niet geleverd met een Python-interpreter. Om ze te krijgen, downloadt u een kant-en-klare binaire assembly van dezelfde pagina. Voer het uitvoerbare bestand van het installatieprogramma uit en volg de instructies.

Stap 4

In Symbian-versies tot en met 8 is er geen Python-interpreter, en in versie 9 wel (bijna de hele gebruikersinterface van dit besturingssysteem wordt erop uitgevoerd), maar het is zo geïnstalleerd dat de gebruiker zijn eigen programma's erop. Om deze beperking te omzeilen, downloadt u een aangepaste interpreter van de volgende pagina:

Stap 5

Er zijn twee bestanden om te downloaden en te installeren: PythonForS60 en PythonScriptShell. Selecteer hun opties afhankelijk van de versie van het besturingssysteem. Selecteer een geheugenkaart als installatielocatie.

Stap 6

Om de Python-interpreter op Linux of Windows te starten, voert u de volgende opdracht in bij een opdrachtprompt: python. Wanneer u klaar bent met werken met de interpreter, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl-D en u gaat naar de opdrachtregel.

Stap 7

Zoek op Symbian in het menu de map waarin uw aangepaste toepassingen zijn geïnstalleerd. Selecteer daarin Python en druk op de middelste knop van de joystick. Druk op de rechter softkey om de tolk af te sluiten.

Stap 8

Als je nog niet weet hoe je in Python moet programmeren, maar je wilt het wel leren, gebruik dan de volgende tutorial:

Aanbevolen: