Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: Hoe koppel ik mijn Bluetooth hoofdtelefoon aan een Windows computer? 2024, April
Anonim

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een koptelefoon op uw computer. Ten eerste valt een persoon die een koptelefoon draagt niemand lastig met geluiden uit de luidsprekers. En ten tweede kan een persoon die een koptelefoon draagt, afgeleid worden van de omgeving en zich concentreren op zijn of haar bedrijf. Het is de moeite waard om uit te zoeken hoe u een hoofdtelefoon op een computer kunt aansluiten.

Hoofdtelefoon moet worden aangesloten op de groene aansluiting
Hoofdtelefoon moet worden aangesloten op de groene aansluiting

Focus op koptelefoon

De meeste moderne koptelefoons waarmee mensen naar muziek van mp3-spelers luisteren hebben een 3,5 mm stekker. Deze plugdiameter is de meest voorkomende ter wereld. Het is deze koptelefoon die kan worden aangesloten op een computer, namelijk op de geluidskaart. Voordat u ze erop probeert aan te sluiten, moet u ervoor zorgen dat u een geluidskaart hebt. Het volstaat om naar de achterkant van de computer te kijken waar de draden zijn aangesloten - als er een blok van 4-6 connectoren is voor een hoofdtelefoon van 3,5 mm, dan is er een geluidskaart. En als er eerder speakers op de computer waren aangesloten, dan verdwijnen de vragen over de aanwezigheid van een geluidskaart.

Verbindingsmethoden voor koptelefoons

Eerst via de stekker. Er zouden geen praktische problemen moeten zijn, zolang de lengte van het koptelefoonsnoer maar voldoende is. Als er geen 3,5 mm-connectoren op het voorpaneel van de systeemeenheid zijn, zal het moeilijk zijn om de taak aan te pakken, u zult op zoek moeten naar een speciale verlengkabel.

Ten tweede via de luidsprekers. Velen van hen hebben connectoren met de juiste diameter, zelfs op oudere modellen. Dit is de veiligste en veiligste manier om je koptelefoon aan te sluiten. Veilig omdat veel budget-koptelefoons de spanning van een geluidskaart niet kunnen weerstaan als ze er rechtstreeks op de achterkant van de computer op worden aangesloten. Dit leidt tot storingen van zowel de geluidskaart als de koptelefoon. Vraag daarom, voordat u een koptelefoon koopt, aan een adviseur of deze geschikt is om op een geluidskaart aan te sluiten.

De derde manier om een koptelefoon op een computer aan te sluiten is bluetooth. In dit geval moeten zowel een hoofdtelefoon als een computer zijn uitgerust met bluetooth-adapters. Deze verbindingsmethode heeft een aantal voordelen, waarvan de belangrijkste de mogelijkheid is om onafhankelijk te zijn van de lengte van het koptelefoonsnoer. Maar hier zijn valkuilen. De eerste is de batterijduur van de koptelefoon. Vergeet niet dat ze constant moeten worden opgeladen. De tweede zijn hun hoge kosten. Als een persoon een bluetooth-koptelefoon met een hoge geluidskwaliteit wil hebben, zal hij zich moeten voorbereiden om geld te verspillen.

Nuances

De eerste is de koptelefoonaansluiting aan de achterkant van de systeemeenheid. Er zijn er minstens 4, en ze zijn allemaal kleiner dan 3,5 mm. Groene connector vereist. Hij is standaard ontworpen om audioapparatuur, luidsprekers en koptelefoons aan te sluiten.

De tweede is de kwaliteit van de koptelefoon zelf. Er is een misvatting dat hun geluidskwaliteit afhangt van waar ze moeten worden aangesloten. Goede koptelefoons hebben een lage impedantie en een breed scala aan gedekte frequenties. Dergelijke hoofdtelefoons, zowel bedraad als draadloos, zullen zowel op de speler als op de computer goed geluid weergeven.

De derde is de kwaliteit van de geluidskaart van de computer. Als iemand een muziekliefhebber is die wil genieten van goede muziek op een computer, dan kan hij, hoe cool zijn koptelefoon ook is, geen goed geluid bereiken met behulp van een goedkope, ingebouwde geluidskaart. Om de geluidskwaliteit minimaal acceptabel te maken, is een externe, plug-in geluidskaart vereist. In vergelijking met andere computerrandapparatuur, bedragen de kosten van een dergelijke kaart ongeveer 1000 roebel.

Aanbevolen: