Hoe Een Koelkast Te Vervoeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koelkast Te Vervoeren?
Hoe Een Koelkast Te Vervoeren?

Video: Hoe Een Koelkast Te Vervoeren?

Video: Hoe Een Koelkast Te Vervoeren?
Video: #3 Tips Verhuizen van een koelkast van StudentVerhuizers met eng Subs !! 2024, April
Anonim

Elk gezin heeft te maken met de noodzaak om een koelkast te vervoeren. Het kopen van een nieuwe koelkast in een winkel voor huishoudelijke apparaten of verhuizen naar een ander appartement in verband met de overdracht van eigendom zijn allemaal vrij veel voorkomende alledaagse situaties. Maar niet iedereen weet dat er enkele voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om de koelkast veilig te vervoeren.

Hoe een koelkast te vervoeren?
Hoe een koelkast te vervoeren?

instructies:

Stap 1

Als u een nieuwe koelkast in een winkel hebt gekocht, zorgt de verkoper hoogstwaarschijnlijk voor de levering aan het appartement. En hoewel u in de meeste gevallen moet betalen voor het transporteren of optillen van de koelkast, hoeft u niet na te denken over hoe u de koelkast volgens de regels vervoert. In geval van panne kunnen claims worden ingediend bij de verkoper.

Stap 2

Als u de koelkast echter zelf moet vervoeren, moet u voorzorgsmaatregelen nemen om schade aan de koelkast te voorkomen. In de officiële documentatie leest u dat om dure reparaties te voorkomen, koelkasten niet in een horizontale positie mogen worden vervoerd, omdat dit kan leiden tot een defect van de compressorbevestiging aan het frame, breuk van leidingen, olielekkage uit de compressor in de blazer en verstopping. De gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om een koelkast te vervoeren is dus om een hoge auto te huren, bijvoorbeeld een GAZelle, en de koelkast er verticaal in te plaatsen, of onder een hellingshoek van niet meer dan 40°.

Stap 3

Deze optie is echter niet altijd mogelijk. Als u besluit de koelkast horizontaal te vervoeren, moet u daarom enkele tips volgen:

• Haal alle extra items uit de koelkast.

• Leg er karton of doek onder.

• Plaats de koelkast voorzichtig op de achterwand om de condensor niet te beschadigen, of aan de zijkant. In het laatste geval moeten de scharnieren bovenaan zitten, zodat de deur niet willekeurig kan openen.

• Beperk de koelkast tegen mogelijke verplaatsingen met aanslagen, afstandhouders en zet vast met zachte banden.

Houd er rekening mee dat tijdens het transport schokken en stoten wanneer de koelkast horizontaal staat, gevaarlijke schade kunnen veroorzaken. De interne onderdelen van de koelkast zijn niet ontworpen voor fysieke activiteit tijdens horizontaal transport.

Aanbevolen: