Een 3G-modem Wijzigen

Inhoudsopgave:

Een 3G-modem Wijzigen
Een 3G-modem Wijzigen

Video: Een 3G-modem Wijzigen

Video: Een 3G-modem Wijzigen
Video: 3G модем Huawei EC306-2 - один из лучших видео обзоров от компании HappyNet 2024, April
Anonim

Moderne 3G-modems zijn ontworpen om met een specifieke operator te werken. Dit komt door het marketingbeleid van operators, aangezien niet elke gebruiker een andere modem zal kopen om met een simkaart van een andere operator te werken, en nog meer, hij zal zich niet druk maken over de firmware van de modem.

Een 3G-modem wijzigen
Een 3G-modem wijzigen

Noodzakelijk

het internet

instructies:

Stap 1

Ontdek het exacte model van uw modem. Deze informatie is te vinden in de documentatie bij de modem of op de behuizing van het apparaat zelf. Als je niet zeker weet of je de juiste code hebt gevonden, controleer deze dan online. Als de gevonden foto's van het apparaat overeenkomen met je modem, dan heb je het model goed gevonden.

Stap 2

Voer uw modemmodel en het woord "firmware" in de zoekmachine in. Bestudeer de aangeboden links en vind de firmware die specifiek voor uw model is - aangezien het gebruik van ongeschikte firmware kan leiden tot het uitvallen van de modem. In de regel zijn er veel verschillende portals die aan dit onderwerp zijn gewijd.

Stap 3

Download de voorgestelde bestanden en controleer de gegevens met een antivirusprogramma. Zoals de praktijk laat zien, bevatten dergelijke bestanden vaak verschillende kwaadaardige programma's die automatisch worden geregistreerd in het register van een pc. Lees de instructies voor het gebruik van de firmware. Meestal stelt het verplichte voorwaarden: trek de simkaart eruit en schakel de modem niet uit tijdens het firmwareproces. Volg de firmwareprocedure precies volgens de instructies.

Stap 4

Controleer het firmwareresultaat met de simkaart van een andere operator. Breng eerst correcties aan in de modeminstellingen - wijzig de operatorcode en het inbelnummer. Als de modem fouten heeft, is de firmware niet succesvol geweest. Herhaal de procedure. Negeer de instructies voor het installeren van de firmware niet. De werking van de modem wordt bepaald door de firmware die is opgeslagen in het apparaatgeheugen. En als de firmware (die in feite een vervanging is voor de firmware) wordt uitgevoerd met overtredingen, wordt de modem niet meer herkend als een apparaat. Het kan zijn dat het helemaal niet werkt, omdat het hele systeem wordt verstoord.

Aanbevolen: