Opnemen Vanaf De Tuner

Inhoudsopgave:

Opnemen Vanaf De Tuner
Opnemen Vanaf De Tuner

Video: Opnemen Vanaf De Tuner

Video: Opnemen Vanaf De Tuner
Video: ГТУ-1000 турбина МЕГАВАТТНОГО класса - Пуск по простому по домашнему на ИЗИ короче 2024, April
Anonim

Een tv-tuner is een handig en handig ding. Hiermee kunt u tv-programma's rechtstreeks op uw computerscherm bekijken. De meeste moderne tv-tuners hebben de mogelijkheid om video op te nemen. Dit betekent dat video rechtstreeks van de tuner op uw harde schijf kan worden opgenomen. Maar hiervoor moet u een speciaal programma gebruiken dat het werken met video-opnameapparaten ondersteunt.

Opnemen vanaf de tuner
Opnemen vanaf de tuner

Noodzakelijk

Gratis distributiesoftware voor het verwerken en opnemen van video VirtualDub

instructies:

Stap 1

Start VirtualDub en schakel over naar de video-opnamemodus. Om dit te doen, selecteert u "Bestand" en vervolgens "Capture AVI …" in het menu.

Stap 2

Selecteer het tunerstuurprogramma als het apparaat waarvan de video wordt opgenomen. De lijst met beschikbare stuurprogramma's wordt weergegeven in het menu "Apparaat". Na het selecteren van het apparaatstuurprogramma is de video van het huidige tunerkanaal beschikbaar in het programmavenster.

Stap 3

Selecteer de uitgezonden tv-zender. Open hiervoor het dialoogvenster met tunereigenschappen. Selecteer de menu-items "Video" en "Tuner". Stel in het dialoogvenster dat verschijnt het kanaalnummer, de videosignaalstandaard en het ingangstype (antenne of kabel) in.

Stap 4

Geef het bestand op om de video op te slaan. Druk op de F2-toets of selecteer "Bestand", "Set capture file …" in het menu. Voer in het dialoogvenster dat verschijnt de naam en het pad in om het bestand op te slaan.

Stap 5

Selecteer de framegrootte van de video die is vastgelegd met de tuner. Open het dialoogvenster "Aangepast videoformaat instellen" door "Video" en "Aangepast formaat instellen …" te selecteren in het menu, of u kunt op de combinatie Shift + F drukken.

Stap 6

Selecteer een videostream-encoder. Druk op de C-toets of klik op de menu-items "Video" en "Compressie …". Geef de encoder op in het dialoogvenster "Videocompressie selecteren" dat verschijnt. Optioneel kunt u de compressie-instellingen ook configureren door op de knop "Configureren" te klikken.

Stap 7

Selecteer de encoder voor de audiostream. Dit gebeurt in het dialoogvenster "Audiocompressie selecteren", dat beschikbaar is door de menu-items "Audio" en vervolgens "Compressie …" te selecteren of door op de A-toets te drukken.

Stap 8

Neem video op van de tuner. Het opnameproces begint wanneer u de menu-items "Capture" en vervolgens "Capture video" selecteert. U kunt ook op de toetsen F5 of F6 drukken. Tijdens het opnemen worden gedetailleerde statistieken weergegeven in het rechterdeelvenster van de applicatie.

Stap 9

Voltooi het opnemen van uw video. Druk op de Escape-toets of selecteer "Capture" en "Stop capture" in het menu. Het bestand, waarvan de naam in de vierde stap is ingevoerd, bevat het videofragment dat is opgenomen met de tuner.

Aanbevolen: