Hoe Een Geopende Schijf Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Geopende Schijf Te Sluiten
Hoe Een Geopende Schijf Te Sluiten

Video: Hoe Een Geopende Schijf Te Sluiten

Video: Hoe Een Geopende Schijf Te Sluiten
Video: Harde schijf klonen naar SSD 2024, April
Anonim

Het sluiten (afsluiten) van een gegevensschijf moet worden uitgevoerd in gevallen waarin u er in de toekomst geen andere bestanden aan gaat toevoegen. De functie van het sluiten van schijven is aanwezig in bijna alle programma's voor het branden van schijven.

Hoe een geopende schijf te sluiten
Hoe een geopende schijf te sluiten

Noodzakelijk

Brandsoftware zoals Nero of CD Burner XP

instructies:

Stap 1

Download en installeer de Nero-software. Volg tijdens de installatie de stappen die nodig zijn om het systeem te configureren en bestanden te openen. Start het op. Selecteer Burn Data Disc in het hoofdmenu onder CD of DVD.

Stap 2

Bereid alle benodigde bestanden voor op opname, controleer ze op virussen. Plaats ze in de uiteindelijke locatiemappen, hernoem ze indien nodig, want na opname zal dit onmogelijk zijn om dit te doen.

Stap 3

Selecteer "Nieuw project". Selecteer in het venster dat verschijnt, met behulp van het pictogram met het + teken, de bestanden die u hebt voorbereid om aan het project toe te voegen. Plaats de schijf in het station, het kan een volledig leeg medium zijn of een niet-gesloten schijf met gegevens en vrije ruimte voor het toevoegen van bestanden.

Stap 4

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte op de schijf is voor alle bestanden en brand (brand), stel de opnameparameters vooraf in en vink het menu-item "Schijf voltooien" aan. Controleer daarna of u de bewerking correct hebt uitgevoerd - als er geen informatie meer naar de schijf kan worden geschreven, is alles correct uitgevoerd.

Stap 5

Ga op dezelfde manier te werk als u CD Burner XP of een andere toepassing voor het branden van optische media hebt geïnstalleerd. Ze werken allemaal op dezelfde manier, het belangrijkste is, vergeet niet het vakje "Disc voltooien" aan te vinken.

Stap 6

Als u geen bestanden aan de schijf wilt toevoegen, maar deze gewoon wilt sluiten, probeer dan te branden zonder een bestand toe te voegen. Als het niet werkt, laat dan een klein verborgen bestand op de schijf vallen en voltooi de media.

Stap 7

Om dit te doen, vinkt u het kenmerk "Verborgen" aan door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de eigenschappen ervan te selecteren. Het wordt dus niet weergegeven op de schijf als de weergave van verborgen bestanden en mappen niet is ingeschakeld op de computer.

Aanbevolen: