Menusecties Maken

Inhoudsopgave:

Menusecties Maken
Menusecties Maken

Video: Menusecties Maken

Video: Menusecties Maken
Video: 23# Второй уровень меню (menu.sections) | Видеокурс: Создание сайта на 1С Битрикс 2024, April
Anonim

Met behulp van het menu kunnen bezoekers die uw site bezoeken, navigeren door de secties die voor hen interessant zijn, de nodige informatie bekijken en de onderwerpen selecteren die voor henzelf het meest interessant zijn. Er zijn verschillende manieren om secties van het sitemenu in het ucoz-systeem te maken.

Menusecties maken
Menusecties maken

instructies:

Stap 1

Log in op de site met uw gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee u toegang krijgt tot het sitebeheer. Klik op de werkbalk op de knop "Algemeen" en selecteer "Aanmelden bij configuratiescherm" in het contextmenu, log in. Selecteer de sectie "Pagina-editor" in het menu, selecteer in de groep "Modulebeheer" het item "Beheer van sitepagina's".

Stap 2

Nadat u naar de pagina Content Management bent genavigeerd, selecteert u de gewenste actie. Om een nieuw menu-item toe te voegen, klikt u op de knop "Pagina toevoegen" in de rechterbovenhoek van het venster. Er wordt een nieuw tabblad geopend. Geef de pagina een naam en vorm deze naar eigen inzicht. Klik op de knop "Opslaan" onderaan het venster. Gebruik de overeenkomstige knoppen in de vorm van een oog of een moersleutel om de inhoud van de pagina te wijzigen.

Stap 3

Om een nieuw item aan een submenu toe te voegen, klikt u op het [+]-pictogram naast het menu-item waaraan u een nieuwe sectie wilt toevoegen. Er wordt een nieuw tabblad geopend. Breng alle noodzakelijke wijzigingen aan, voeg tekst, afbeeldingen of ander materiaal toe en klik op de knop "Opslaan". Om een menu-item (of een submenu-item) te verwijderen, klikt u op de [x]-knop aan de rechterkant van de regel van het item dat u hebt geselecteerd.

Stap 4

Het toevoegen, wijzigen en verwijderen van secties van het sitemenu is niet alleen beschikbaar via het "Configuratiescherm". Ga naar de pagina van uw site, selecteer in het gedeelte "Ontwerper" de opdracht "Ontwerper inschakelen" in het contextmenu. De pagina verandert van uiterlijk. Klik in het hoofdmenu van de site op het moersleutelpictogram. Een nieuw venster "Menubeheer" opent de toegang tot het bewerken van het sitemenu.

Stap 5

Om een nieuw item aan het menu toe te voegen, klikt u op de regelknop "Menu-item toevoegen", voert u in het nieuwe veld de naam van de pagina in en geeft u het adres aan waar de pagina zal worden geplaatst (als u niet in staat bent om in het veld met een link is het beter om de hierboven beschreven methode te gebruiken). Klik op de knop "Toepassen". Het nieuwe menu-item wordt automatisch aan het einde van de lijst geplaatst.

Stap 6

Als u wilt dat het nieuwe menu-item zich op een andere plaats bevindt, verplaatst u de cursor ernaartoe en sleept u het item naar een nieuwe locatie terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Om een item te verwijderen, klikt u op de [x]-knop naast het corresponderende item; om de paginagegevens te bewerken, klikt u op de knop met het potloodpictogram. Nadat u de nodige wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op de knop "Opslaan" in het venster "Menubesturing" en sluit u dit venster. Selecteer op de sitepagina de opdracht Designer uitschakelen in het contextmenu Constructor.

Aanbevolen: