Een Variabele Definiëren In Mathcad

Inhoudsopgave:

Een Variabele Definiëren In Mathcad
Een Variabele Definiëren In Mathcad

Video: Een Variabele Definiëren In Mathcad

Video: Een Variabele Definiëren In Mathcad
Video: PTC Mathcad Prime Tutorial - Variables (Russian Subtitles) 2024, April
Anonim

MathCad 7.0 Professional is een veelzijdige tool voor het werken met formules, grafieken en teksten. Het heeft krachtige rekenfuncties en analytische transformaties.

Een variabele definiëren in mathcad
Een variabele definiëren in mathcad

instructies:

Stap 1

MathCad verwerkt het document van links naar rechts en van boven naar beneden. Door de waarde van de variabele in te stellen, is het daarom mogelijk om deze in alle verdere berekeningen te gebruiken. Voer de naam in om een variabele te definiëren. Het toewijzingsteken is het dubbele punt. Geef daarna de specifieke waarde op die u aan de variabele wilt toewijzen.

Stap 2

Een variabele kan worden gelijkgesteld met een bepaald getal, een numerieke uitdrukking, een formule uit andere variabelen die eerder zijn ingesteld. Stel bijvoorbeeld dat u een variabele hoeveelheid wilt definiëren die gelijk is aan 50. Voer de tekst vanaf het toetsenbord in: "hoeveelheid: 50". Het scherm toont "hoeveelheid: = 50". Er is een speciale toewijzingsknop in het rekenmenu van het programma: =.

Stap 3

Als u de hoeveelheidswaarde wilt wijzigen, wis dan met de BackSpace 50-toets en voer de gewenste uitdrukking of het gewenste getal in. Druk op Enter en de variabele zal de nieuwe waarde aannemen. De waarden van alle variabelen die op de een of andere manier afhankelijk zijn van kwantiteit, zullen ook veranderen. Als MathCad een onjuiste bewerking detecteert (bijvoorbeeld delen door nul), wordt de uitdrukking rood en verschijnt er een hintbericht naast de operator.

Stap 4

Laten we nu de waarde van de functie voor de variabele functie berekenen. In dit geval is de functie zelf afhankelijk van de variabele hoeveelheid: functie = sin (1/2 * hoeveelheid). Wijs functie toe aan de gegeven uitdrukking: functie: = sin (1/2 * hoeveelheid). Na het starten van het programma verschijnt het resultaat op het scherm.

Stap 5

Alle berekeningen in MathCad kunnen vergezeld gaan van opmerkingen en uitleg. Klik met de muis in een leeg gebied van het scherm, druk op Invoegen en selecteer Tekstgebied in de menubalk. Begin met het invoeren van tekst in het tekstkader dat verschijnt. Druk op Enter om de tweede regel in te voeren en verder te typen. U kunt de toewijzingsbewerking dus begeleiden met een opmerking als "x is 6". U kunt commentaar geven op elke stap van het programma. In sommige gevallen helpt dit de persoon die met de code werkt enorm om de essentie te begrijpen van wat er gebeurt en niet in de war te raken in het algoritme.

Aanbevolen: