Hoe De Achtergrond Te Knippen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Te Knippen?
Hoe De Achtergrond Te Knippen?

Video: Hoe De Achtergrond Te Knippen?

Video: Hoe De Achtergrond Te Knippen?
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, April
Anonim

Heb je Photoshop en kun je niet wachten om je foto, de foto van een vriend of een andere foto die je leuk vindt te veranderen? Leer de achtergrond van een foto naar eigen inzicht en wens te veranderen - in dit artikel leer je over een methode om een achtergrond uit een foto te extraheren die zelfs voor beginners beschikbaar is.

Hoe de achtergrond te knippen
Hoe de achtergrond te knippen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarmee u gaat werken. Als het object erop helder en contrasterend is en de achtergrond een uniforme kleur heeft - wit, zwart of wat dan ook, dan zal de Toverstaf-tool u helpen.

Stap 2

Om wijzigingen aan te brengen op de originele geüploade afbeelding, dupliceert u de hoofdlaag en werkt u aan de kopie.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Magnetische lasso op de werkbalk. Klik met de linkermuisknop met het geselecteerde gereedschap op een willekeurige plaats op de omtreklijn van het gewenste object en begin de muis voorzichtig langs de omtreklijn te bewegen - de stippellijn van de selectie zal naar behoefte zelf gaan liggen. Deze methode is alleen geschikt als de achtergrond monochroom is en de afbeelding daarmee contrasteert.

Stap 4

Nadat de omtrek van het object volledig is geselecteerd, sluit u de selectie en drukt u op Ctrl + Shift + I om de selectie om te keren. De achtergrond wordt volledig geselecteerd in plaats van het object. Klik op de Delete-toets en uw object verschijnt op een transparante achtergrond en de vorige achtergrond wordt verwijderd.

Stap 5

Maak de selectie ongedaan en sla de afbeelding op. Nu kunt u het op andere afbeeldingen plakken.

Stap 6

Als uw tekening of foto een gevarieerde veelkleurige achtergrond heeft, wat vaker voorkomt, selecteert u het gereedschap Pen in het paneel. Trek bij het instellen van tussenliggende knooppunten een stippellijn rond het object op de foto en vergroot het voor het gemak. Probeer niets te missen, bedek alle bochten van de contour. Als u een fout maakt, selecteert u het gereedschap Punt converteren en bewerkt u de stippellijn. Open daarna het tabblad Pad rechts van Lagen en kanalen en houd Ctrl ingedrukt en klik op de laag Paden. Er verschijnt een actieve selectie. Daarna kun je het weer omkeren en de achtergrond uitknippen.

Aanbevolen: