Hoe Licht Te Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Licht Te Verwijderen In Photoshop
Hoe Licht Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Licht Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Licht Te Verwijderen In Photoshop
Video: Magically Remove Glare from Glasses in Photoshop! 2024, April
Anonim

Een van de meest voorkomende en vervelende defecten die zelfs op het moment van fotograferen op foto's verschijnen, is het knipperen van een deel van het beeld. Dit gebeurt wanneer lichtbronnen of objecten die heldere reflecties veroorzaken het frame binnenkomen. U kunt schittering in de afbeelding verwijderen in de rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop.

Hoe licht te verwijderen in Photoshop
Hoe licht te verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - de originele afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad de gebleekte afbeelding in Adobe Photoshop. Druk op Ctrl + O op het toetsenbord of selecteer het item "Open …" in het gedeelte Bestand in het hoofdmenu. Er verschijnt een dialoog. Navigeer naar de map met het afbeeldingsbestand erin. Markeer het in de lijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Begin met het maken van een nieuwe aanpassingslaag om de helderheid en het contrast van de hooglichten gelijk te maken. Selecteer in het hoofdmenu Laag, Nieuwe aanpassingslaag, "Helderheid / Contrast …". Het dialoogvenster Nieuwe laag wordt weergegeven. Stel de dekking in op 100% en selecteer respectievelijk Geen en Normaal in de lijsten Kleur en Modus. Voer indien nodig een naam in voor de laag in het veld Naam. Klik OK.

Stap 3

Maak een aanpassingslaag. Na het voltooien van de vorige stap, verschijnt het dialoogvenster Helderheid / Contrast. Activeer daarin de optie Voorbeeld. Gebruik de schuifregelaars of voer waarden in de bijbehorende tekstvakken in om de waarden voor Helderheid en Contrast te wijzigen. Regel de hoeveelheid reductie van hooglichten. Krijg op zijn minst een gedeeltelijk effect. Tijdens het aanpassen van de parameters wordt het hele beeldgebied donkerder. Besteed hier geen aandacht aan. Werk alleen aan hoogtepunten. Klik OK. Hierdoor wordt automatisch overgeschakeld naar een aanpassingslaag.

Stap 4

Vul het laagmasker met zwart. Activeer het gereedschap Emmertje. Zet de voorgrondkleur op zwart. Klik met de muis ergens op de afbeelding. De afbeelding in het documentvenster verandert in zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Stap 5

Breng de aanpassingslaag terug naar de gewenste gebieden. Zet de voorgrondkleur op wit. Activeer het penseel. Kies een zachte borstel met een geschikte diameter. Stel de dekkingswaarde (parameter Dekking) in op 5-10%. Borstel op verschillende delen van de highlight om het gewenste effect te bereiken. Als er gebieden zijn die te licht zijn, herhaalt u stap 2-5 zo vaak als nodig is.

Stap 6

Sla de gecorrigeerde afbeelding op in een bestand. Selecteer het item "Opslaan als …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu of druk op Ctrl + Shift + S op uw toetsenbord. Geef het doelformaat, de bestandsnaam en de map op waar het zal worden geplaatst. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: