Hoe Een Record Uit De Database Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Record Uit De Database Te Verwijderen
Hoe Een Record Uit De Database Te Verwijderen

Video: Hoe Een Record Uit De Database Te Verwijderen

Video: Hoe Een Record Uit De Database Te Verwijderen
Video: Deleting a Record in Multi-tabled DB via Delphi 2024, Mei
Anonim

Bij gebruik van de MySQL DBMS voor "handmatige" bewerkingen, is het het handigst om de toepassing PhpMyAdmin te gebruiken. Tegenwoordig is het het meest voorkomende programma dat hostingbedrijven aan hun klanten aanbieden voor het uitvoeren van databasebewerkingen. De interface wordt rechtstreeks in de browser van de gebruiker geladen en het verwijderen van een record uit een tabel in de database is vrij eenvoudig.

Hoe een record uit de database te verwijderen
Hoe een record uit de database te verwijderen

instructies:

Stap 1

Laad de applicatie in de browser, log in en klik in het linkerframe op de link naar de database waartoe de tabel met de gegevens die u interesseert behoort. Als gevolg hiervan wordt de lijst met tabellen in de geselecteerde database in dit frame geladen.

Stap 2

Klik op degene die u nodig heeft in de lijst met tabellen en de toepassing laadt een pagina met bijbehorende bedieningselementen in het rechterframe. Standaard wordt deze pagina geopend in het tabblad "Structuur", en om het record te vinden dat u wilt verwijderen, moet u naar het tabblad "Zoeken" gaan - klik op de overeenkomstige link in het menu van het rechterframe.

Stap 3

Stel een limiet in op het aantal regels dat op één pagina wordt weergegeven, specificeer de sorteervolgorde en het veld waarmee de gegevens moeten worden geordend - deze bedieningselementen worden in het bovenste gedeelte geplaatst. Klik in dit gedeelte op de knop "OK" om de inhoud van de tabel op het scherm weer te geven en selecteer de gewenste rij. Er is nog een andere optie om naar een tekenreeks te zoeken - in het onderstaande gedeelte kunt u de waarden opgeven waarnaar moet worden gezocht in de velden van de tabel. In dit geval moet u op de knop "OK" klikken die aan deze sectie is toegewezen, waarna de toepassing een verzoek naar de server stuurt en de gegevens die zijn gefilterd in overeenstemming met de parameters die u hebt opgegeven, worden weergegeven in een tabel in hetzelfde frame.

Stap 4

Klik op het rode kruis in de rij van de gegevenstabel die u wilt verwijderen. Als u meerdere records moet verwijderen, plaats dan een vinkje in het selectievakje van elk van de onnodige extra regels en klik vervolgens op het rode kruis, geplaatst onder de gegevenstabel naast het opschrift "Met gemarkeerd".

Stap 5

Bevestig de verwijderingshandeling door op de knop "Ja" te klikken op de volgende pagina die door de toepassing in het rechterframe wordt geladen. Daarna stuurt PhpMyAdmin de bijbehorende SQL-query naar de server en het resulterende rapport over de bewerking wordt op het scherm weergegeven.

Aanbevolen: