Hoe Opstartsectoren Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Opstartsectoren Te Verwijderen
Hoe Opstartsectoren Te Verwijderen

Video: Hoe Opstartsectoren Te Verwijderen

Video: Hoe Opstartsectoren Te Verwijderen
Video: 32 GEWELDIGE BODY HACKS DIE JE MOET WETEN 2024, Mei
Anonim

Na de release van de besturingssystemen Windows Vista en Windows Seven kregen veel gebruikers te maken met het probleem van het opnieuw installeren van de bovenstaande besturingssystemen. Naast het feit dat het installatieproces zelf fundamenteel verschilt van het gebruikelijke Windows XP-installatieprogramma, zijn er ook extra gebieden op de harde schijf waarmee rekening moet worden gehouden om problemen met het verdere gebruik van de computer te voorkomen. Deze gebieden worden gewoonlijk opstartsectoren genoemd.

Hoe opstartsectoren te verwijderen
Hoe opstartsectoren te verwijderen

Noodzakelijk

  • Windows 7 installatieschijf
  • Partitie Magie
  • Acronis

instructies:

Stap 1

Elke keer dat het besturingssysteem wordt geïnstalleerd, worden opstartsectoren gegenereerd. Er wordt automatisch een partitie van 100 MB op de harde schijf aangemaakt. Het is niet logisch, dus je kunt het niet zien als je in een Windows Seven-omgeving werkt. Voor moderne harde schijven, waarvan het totale volume vaak dicht bij een terabyte ligt, is 100 MB geen ernstig verlies. Maar dat is het niet. Het komt erop neer dat wanneer het besturingssysteem opstart, de computer automatisch informatie uit de opstartsector leest. En er is geen garantie dat deze sector degene is die is gekoppeld aan de werkende versie van Windows.

Stap 2

Het verwijderen van opstartsectoren is heel eenvoudig. Tijdens de installatie van het besturingssysteem ziet u een venster met een selectie van de lokale schijf waarop deze zich zal bevinden. Selecteer op zijn beurt alle partities die 100 MB groot zijn en klik op "verwijderen". Als er veel van dergelijke partities zijn, kunt u een logische schijf maken van de vrijgekomen ruimte.

Stap 3

Als je Windows Seven al hebt geïnstalleerd en de sectoren moet verwijderen, dan heb je een opstartbare schijf met Acronis of Partition Magic nodig. Voer deze programma's uit in DOS-modus en verwijder alle opstartsectoren behalve de allerlaatste. Plaats vervolgens de Windows 7-schijf en selecteer Opstartherstel.

Aanbevolen: