Hoe Maak Je Een Foto Geanimeerd

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Geanimeerd
Hoe Maak Je Een Foto Geanimeerd

Video: Hoe Maak Je Een Foto Geanimeerd

Video: Hoe Maak Je Een Foto Geanimeerd
Video: Voorbeeld foto-animatie 2024, Mei
Anonim

Om een eenvoudige animatie te maken, hoef je niet te gaan studeren om cartoonist te worden. Er is voldoende toolkit beschikbaar in Adobe Photoshop CS5. Je moet ook een paar eenvoudige vaardigheden beheersen.

Hoe maak je een foto geanimeerd
Hoe maak je een foto geanimeerd

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld een foto van een wolkenkrabber tegen de lucht als referentie. Start het programma en open het gewenste bestand: druk op "Ctrl" + "O", selecteer de afbeelding en klik op "Openen". Selecteer het gereedschap "Rechte lasso" (sneltoets "L", schakel tussen aangrenzende elementen "Ctrl" + "L") en selecteer de wolkenkrabber in de afbeelding. Druk op de combinatie "Ctrl" + "J" om een nieuwe laag te maken en het geselecteerde gebied ernaartoe over te brengen.

Stap 2

Open een foto met wolken in het programma, deze moet groter zijn dan de afbeelding met een wolkenkrabber. Druk op "Alt" + "Ctrl" + "I" en onthoud de waarden die in de velden "Breedte" en "Hoogte" staan. Maak een nieuw bestand: "Ctrl" + "N", geef in het veld "Breedte" dezelfde waarde op als de foto met wolken, in het veld "Hoogte" - hetzelfde, maar vermenigvuldigd met drie. Als gevolg hiervan zou u drie documenten moeten hebben: een met een uitgesneden wolkenkrabber, een met wolken en een leeg document. Hierna zullen zij respectievelijk documenten 1, 2 en 3 worden genoemd.

Stap 3

Schakel over naar het document met wolken, activeer het gereedschap Verplaatsen ("V") en sleep de afbeelding naar het document 3. Lijn het uit zodat het het onderste gedeelte volledig vult. Schakel terug naar document 2 en sleep de afbeelding naar document 3. Lijn het uit zodat het de bovenkant vult. Activeer Document 2 opnieuw, klik op Bewerken> Transformeren> 180 graden roteren. Dan Bewerken> Transformeren> Horizontaal spiegelen. Sleep het resultaat naar document 3 en centreer het.

Stap 4

Selecteer in het venster "Lagen" (indien afwezig, roep het met de sneltoets "F7") de drie bestaande lagen met wolken (ze moeten de namen "Laag 1", "Laag 2" en "Laag 3" hebben), door "Ctrl" ingedrukt te houden en op elk ervan te klikken. Druk op de rechtermuisknop en klik in het venster dat verschijnt op "Lagen samenvoegen". Sleep de nieuw gevormde laag naar document 1 en plaats deze onder de uitgesneden wolkenkrabberlaag.

Stap 5

Klik op Venster> Animatie. Klik onderaan het venster dat verschijnt op de enige actieve knop - "Maak een kopie van de geselecteerde bestanden". Er verschijnt een ander frame. De tijd dat het op het scherm zal zijn, wordt onderaan het frame weergegeven. Wijzig dit in elk frame in 0,1 seconde.

Stap 6

Schakel over naar het eerste frame en vervolgens naar document 1. Selecteer de laag met wolken en lijn met het gereedschap Verplaatsen de rand rechtsonder uit met de rechteronderrand van document 1. Schakel over naar het tweede frame en dan terug naar document 1. Selecteer de laag met wolken en lijn de rechterbovenrand uit met de rechterbovenrand van document 1. Deze twee frames zullen het begin- en eindframe zijn van de animatie die u maakt - de beweging van wolken.

Stap 7

Klik op de knop Tweens maken onder aan het animatievenster. Typ 20 in het veld Frames toevoegen en klik op OK. Verwijder frame 21 en 22 met behulp van de knop Geselecteerde frames verwijderen, die het prullenbaklogo heeft en zich onder in het animatievenster bevindt. De animatie is klaar. U kunt dit controleren door op de knop "Afspelen" te klikken.

Stap 8

Om het resultaat op te slaan, drukt u op de combinatie "Alt" + "Shift" + "Ctrl" + "S", selecteert u in het veld "Herhaalopties" "Continu", klikt u op "Opslaan", schrijft u een naam, selecteert u het pad en klik nogmaals op "Opslaan".

Aanbevolen: