Hoe Open Je Een Rar-bestand?

Inhoudsopgave:

Hoe Open Je Een Rar-bestand?
Hoe Open Je Een Rar-bestand?

Video: Hoe Open Je Een Rar-bestand?

Video: Hoe Open Je Een Rar-bestand?
Video: How to Extract RAR File in Windows 10? 2024, Mei
Anonim

De extensie geeft aan van welk type het geselecteerde bestand is. "Ending".rar betekent dat je een archief voor je hebt. Archiefcompressie wordt gebruikt om bestanden te comprimeren zonder gegevens te verliezen. Eenmaal gearchiveerd, worden de bestanden veel lichter. U kunt een.rar-bestand alleen openen als u de juiste software hebt geïnstalleerd.

Hoe open je een rar-bestand?
Hoe open je een rar-bestand?

Noodzakelijk

Archiver

instructies:

Stap 1

Installeer de archiver op de harde schijf van uw computer. Download hiervoor het programma van internet of koop een schijf met de vereiste software. De meest populaire archiveringsprogramma's zijn WinRar en 7-Zip. Voer het.exe-bestand uit. De archiver wordt automatisch geïnstalleerd. Volg gewoon de instructies van de installateur. Wacht tot het installatieproces is voltooid.

Stap 2

Om het archief (.rar-bestand) te openen en de bestanden te bekijken die het bevat, klikt u op het pictogram met de linkermuisknop of klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de opdracht "Openen" in het vervolgkeuzemenu - u ziet een lijst met alle ingepakte bestanden. Om een bestand in het archief te openen, dubbelklikt u met de linkermuisknop op de naam ervan. Met deze weergave blijven alle bestanden in het archief.

Stap 3

Als u het archief moet uitpakken (uitpakken van de bestanden die het bevat), klikt u met de rechtermuisknop op het archiefpictogram. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Bestanden uitpakken" - er wordt een dialoogvenster geopend waarin u de map kunt opgeven voor het uitpakken van de bestanden. Voer het adres in de regel "Ophaalpad" in of selecteer de gewenste map in de mappenboom.

Stap 4

Om bestanden in een aparte map uit te pakken, selecteert u het gewenste station en klikt u op de knop "Nieuwe map", geeft u de nieuw gemaakte map een naam en geeft u deze op als de uiteindelijke map voor de bestanden (selecteer met de muis). Klik op OK en wacht tot het extractieproces van het bestand is voltooid.

Stap 5

Hetzelfde kan rechtstreeks vanuit het archiefvenster worden gedaan. Open het rar-bestand volgens de methode die in de tweede stap is beschreven en klik op het pictogram "Uitpakken". Een andere manier: selecteer in de bovenste menubalk van het venster het item "Opdrachten" en klik met de linkermuisknop op de taak "Uitpakken naar de opgegeven map", specificeer de map voor het uitpakken, wacht tot het proces is voltooid en sluit vervolgens de archief venster.

Stap 6

Met extra opdrachten die in het vervolgkeuzemenu verschijnen wanneer u met de rechtermuisknop op het archiefpictogram klikt, kunt u snel bestanden uitpakken naar dezelfde map waarin het archief zich bevindt. De opdracht "Uitpakken naar [archiefnaam]" maakt een nieuwe map aan in de huidige map met dezelfde naam als het archief. Alle uitgepakte bestanden worden erin geplaatst. Met de opdracht Uitpakken naar huidige map worden de bestanden uitgepakt zonder een nieuwe map te maken.

Aanbevolen: