Hoe Gewiste Gegevens Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Gewiste Gegevens Te Herstellen
Hoe Gewiste Gegevens Te Herstellen

Video: Hoe Gewiste Gegevens Te Herstellen

Video: Hoe Gewiste Gegevens Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Een bestand dat onlangs van een computer is verwijderd, was plotseling dringend nodig. Laat je niet op voorhand ontmoedigen. Er zijn een paar eenvoudige manieren om het gewenste bestand veilig en wel terug te krijgen.

Hoe verwijderde bestanden te herstellen
Hoe verwijderde bestanden te herstellen

Noodzakelijk

Computer, Recuva of Objectrescue Pro

instructies:

Stap 1

Als u bestanden hebt gewist door op de Del-knop op het toetsenbord te drukken of door het item "Verwijderen" in het opdrachtmenu te gebruiken, hebt u ze niet volledig verwijderd, maar alleen naar de Windows-prullenbak verzonden. Dit is een soort beschermingsmechanisme van het besturingssysteem tegen overhaaste acties van de gebruiker. De Prullenbak is een speciaal gedeelte van de computer waar bestanden naartoe worden gestuurd om te worden verwijderd. Ze blijven in de prullenbak totdat u beslist wat u met die bestanden gaat doen. Ze kunnen worden hersteld of volledig worden verwijderd. Om te herstellen moet u het volgende doen. Dubbelklik op het pictogram "Prullenbak". Hier ziet u de bestanden die zijn verwijderd. Selecteer het gewenste bestand en klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer in de lijst met opdrachten die verschijnt het item "Herstellen". Het bestand uit de "Prullenbak" zal verdwijnen, maar het zal verschijnen in de map waarin het zich bevond voordat het werd verwijderd.

Stap 2

Mogelijk hebt u het bestand volledig van uw computer verwijderd, dat wil zeggen, het uit de Prullenbak verwijderd. In dit geval kunt u gegevens herstellen met een van de speciale programma's. Onder hen zijn er betaalde en er zijn gratis. Betaalde hebben in de regel een extra set functies en een handigere interface. Laten we beide typen bekijken aan de hand van voorbeelden van het gratis Recuva-programma en het betaalde Objectrescue Pro.

Stap 3

Download het Recuva-installatiebestand, installeer het en voer het programma uit. Nadat u op de knop "Volgende" hebt geklikt, gaat u naar het programmavenster, waarin u de soorten bestanden kunt selecteren die u wilt herstellen. Nadat u het bestandstype hebt gekozen, gaat u naar het venster waarin u de schijf kunt markeren waarop het vereiste bestand zich bevond. Klik op het pictogram Analyseren naast de geselecteerde schijf. U krijgt een lijst te zien met bestanden die kunnen worden hersteld. Vink de vakjes aan die je nodig hebt en bevestig met de knop "Herstellen". Er verschijnt een extra venster waarin u een locatie moet selecteren om het bestand op te slaan. Klik op "OK" en wacht op een bericht over succesvol herstel. Het bestand is hersteld.

Stap 4

Start het vooraf geïnstalleerde en geactiveerde Objectrescue Pro-programma. Klik in het venster dat verschijnt op Volgende. U wordt naar het programmagedeelte geleid, dat een lijst met schijven op uw computer bevat. Selecteer degene waarop de gewiste gegevens zich bevonden en bevestig de selectie met de knop "Volgende". In het volgende venster kunt u de soorten bestanden selecteren die u wilt vinden. Vink de vereiste typen aan met selectievakjes. We gaan naar de volgende fase door op "Volgende" te klikken. U kunt kiezen uit twee soorten schijfruimtescannen. De eerste optie "Alleen vrije ruimte scannen" is veel sneller dan de tweede, maar de kans dat u het bestand vindt dat het gebruikt, is kleiner. Klik op Volgende en ga naar het venster voor het kiezen van de locatie voor het opslaan van de herstelde gegevens. U moet een map selecteren om op een andere schijf op te slaan, behalve die waarop u naar bestanden zoekt. Er staat ook een vinkje voor het item voor automatisch bestandsherstel. U kunt dit item alleen gebruiken bij het zoeken naar een klein aantal bestanden. Anders kan het herstelproces lang duren. Druk op de knop "Volgende" en observeer het proces van het zoeken naar bestanden. Na voltooiing van de zoekopdracht kunt u naar de lijst met gevonden bestanden gaan die kunnen worden hersteld. Bestandspictogrammen zijn roze gemarkeerd. Om bestanden te herstellen, selecteert u ze en klikt u op de knop "Herstellen". We kunnen nogmaals het pad verduidelijken om de herstelde bestanden op te slaan. Na het bevestigen van de acties met de "Ok"-knop, worden de bestanden hersteld. Nu kunt u naar de map met de opgeslagen bestanden gaan en ervoor zorgen dat alle benodigde gegevens aanwezig zijn.

Stap 5

Helaas kunnen niet alle bestanden worden hersteld door een ongekwalificeerde gebruiker. Als uw acties niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, neem dan contact op met een gespecialiseerd gegevensherstelbedrijf of een van de computerservicecentra in uw stad.

Aanbevolen: