Hoe Swap Inschakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Swap Inschakelen?
Hoe Swap Inschakelen?

Video: Hoe Swap Inschakelen?

Video: Hoe Swap Inschakelen?
Video: Xiaomi M365 Scooter Upgraded Dashboard with Screen Cover 2024, Mei
Anonim

Het wisselbestand bevindt zich op de harde schijf en wordt door het besturingssysteem gebruikt om gegevens op te slaan die niet in het RAM passen. Als paging is uitgeschakeld en het RAM-geheugen laag is, kan de computer onvoldoende geheugen hebben tijdens het uitvoeren van complexe taken, wat leidt tot de juiste berichten. In dit geval moet pompen worden ingeschakeld.

Hoe swap inschakelen?
Hoe swap inschakelen?

instructies:

Stap 1

Swap is meestal standaard ingeschakeld en wordt beheerd door het besturingssysteem zelf. Als om de een of andere reden paging op uw computer is uitgeschakeld, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Geavanceerd".

Stap 2

Klik in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Opties". Er wordt een venster geopend waarin u het tabblad "Geavanceerd" selecteert. In het nieuwe venster heeft u het gedeelte "Virtueel geheugen" nodig - zoek het op en klik op de knop "Wijzigen".

Stap 3

Het venster "Virtueel geheugen" wordt geopend, vink het item "Systeemgrootte" daarin aan. In dit geval kiest Windows zelf de grootte van het wisselbestand (virtueel geheugen) dat het nodig heeft. U kunt zelf de gewenste maat instellen, hiervoor dient u het item "Aangepaste maat" te selecteren. In de regel wordt de grootte van het wisselbestand gekozen gelijk aan tweemaal de grootte van het RAM-geheugen. Dus als uw computer 1024 MB RAM heeft, moet de minimale grootte van het wisselbestand 2048 MB zijn. Het maximum kan gelijk zijn aan drie keer de grootte van het RAM-geheugen.

Stap 4

Plaats het wisselbestand op de verkeerde schijf of schijfpartitie waar het besturingssysteem is geïnstalleerd, dit zal de prestaties van de computer verhogen. Om het wisselbestand pagefile.sys naar een ander station te verplaatsen, selecteert u Systeem geselecteerde grootte en selecteert u vervolgens het gewenste station of de gewenste partitie in de lijst met stations. Sla uw wijzigingen op. Windows waarschuwt u dat de nieuwe instellingen pas worden ingevoerd nadat het systeem opnieuw is opgestart. Start uw computer opnieuw op, open het venster Virtueel geheugen opnieuw en controleer op welke schijf het wisselbestand staat.

Stap 5

Het wisselbestand is verborgen en om het te kunnen zien, moet u de weergave van verborgen bestanden inschakelen. Open een willekeurige schijf of map, selecteer: "Extra" - "Mapopties". Vink in het gedeelte 'Verborgen bestanden en mappen' het item 'Verborgen bestanden en mappen weergeven' aan. U zou nu het bestand pagefile.sys moeten kunnen zien.

Stap 6

Als je computer een paar gigabyte RAM heeft, kan swap helemaal worden uitgeschakeld, dit heeft een positief effect op de snelheid van het systeem. In dit geval kunt u het op elk moment inschakelen. Vista-gebruikers mogen het pompen niet uitschakelen.

Aanbevolen: