Hoe Maak Je Een XML-document Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een XML-document Aan
Hoe Maak Je Een XML-document Aan

Video: Hoe Maak Je Een XML-document Aan

Video: Hoe Maak Je Een XML-document Aan
Video: How To Open XML File In Windows 10 / Mac? 2024, Mei
Anonim

Vanwege de aanwezigheid van een duidelijke standaard, flexibiliteit, uitbreidbaarheid, eenvoud en ondersteuning voor een verscheidenheid aan softwaretools, bibliotheken en platforms, is XML tegenwoordig een van de meest populaire formaten voor het presenteren, opslaan en overbrengen van gegevens. De gebruiker hoeft zich in de regel niet te verdiepen in de structuur van XML-documenten die door eindapplicaties worden gegenereerd en verwerkt. Maar soms moet u voor verschillende doeleinden zelf een xml-document maken.

Hoe maak je een XML-document aan
Hoe maak je een XML-document aan

Noodzakelijk

  • - tekstverwerker;
  • - eventueel een browser en internetverbinding.

instructies:

Stap 1

Bepaal welk type XML-document u wilt maken. Of het nu gaat om een welgevormd of geldig document. De keuze van het type document is direct afhankelijk van de inhoud en het gebruiksdoel. Als het document nodig is om willekeurige gegevens op te slaan en geen verdere publicatie of standaardisatie van de structuur impliceert, kunt u een goed gevormd document maken. Dergelijke documenten moeten voldoen aan alle XML-syntaxisregels. Een geldig XML-document moet goed gevormd zijn en bovendien voldoen aan de regels die zijn gedefinieerd door een specifiek Document Type Definition (DTD)-schema. Als u de structuur en mogelijke relaties tussen elementen duidelijk wilt vastleggen, moet u daarom een geldig XML-document maken.

Stap 2

Zoek of ontwerp een Document Type Definition (DTD). Voor algemene taken kunt u een van de bestaande XML-toepassingen gebruiken waarvan de specificaties zijn gepubliceerd op de W3C-site op w3.org, of op sites van derden. Het is dus handig om wiskundige formules in het MathML-formaat, vectortekeningen in SVG en e-books in FictionBook te beschrijven. Het voordeel van deze aanpak is dat documenten die al voldoen aan de goedgekeurde specificaties kunnen worden verwerkt door bestaande software. Als u besluit om uw eigen DTD te ontwikkelen, raadpleeg dan de W3C regelgevende documenten. Als het document dat u aan het maken bent, niet voldoet aan enige DTD, overweeg en documenteer dan een ruwe structuur voor toekomstig gebruik.

Stap 3

Selecteer de codering voor het XML-document. In XML kunnen verschillende coderingen worden gebruikt. Bij het kiezen is het echter de moeite waard om rekening te houden met de mogelijkheden van de gebruikte teksteditor, evenals met de vereisten voor de tekenset van de documentgegevens. Vanwege ASCII-compatibiliteit, variabele tekenlengte en volledige ondersteuning voor de hele UNICODE-set, is het in de meeste gevallen logisch om UTF-8-codering te gebruiken.

Stap 4

Maak een XML-document. Start een teksteditor. Open een nieuw documentvenster. Voer op de eerste regel een XML-declaratie van het formulier in:

waarbij de waarde van het version-attribuut de versie is van de taalspecificatie die moet worden toegepast, en de waarde van het encoding-attribuut de codering van het document aangeeft. Als u een documenttypedefinitie gebruikt, voert u de DTD-tekst of bronlink in met een geldige DTD. Maak vervolgens de documentgegevensstructuur beginnend bij het root-element. Sla het document op in een bestand op uw harde schijf.

Stap 5

Controleer de juistheid van het gegenereerde XML-document. Als het document een van de gangbare formaten heeft, bestaat er mogelijk een validatorprogramma voor. Bekijk de lijst met hulpmiddelen voor documentverificatie op: https://www.w3.org/QA/Tools/. Bekijken.

Aanbevolen: