Hoe Maak Je Een Knop In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Knop In Excel
Hoe Maak Je Een Knop In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Knop In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Knop In Excel
Video: Macro in Excel met knop button afbeelding - Ter Zake Excel 2024, Mei
Anonim

De objecten die op een werkblad in een Excel-werkmap worden geplaatst en worden gebruikt om gegevens in te voeren, weer te geven en te berekenen, worden besturingselementen genoemd. Er zijn twee soorten besturingselementen in Microsoft Office Excel: ActiveX-besturingselementen en formulierbesturingselementen. Ze lijken qua uiterlijk en functie op elkaar, hoewel er enkele verschillen zijn. Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om een knop in Excel te maken.

Hoe maak je een knop in Excel
Hoe maak je een knop in Excel

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Office Excel en zorg ervoor dat het tabblad Ontwikkelaars voor u beschikbaar is. Klik hiervoor op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster en kies Excel-opties in het menu. Klik op het tabblad Algemeen en ga naar het gedeelte Basisopties voor Excel. Vink het vakje "Toon Developer-tab op het lint" aan met een markering en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 2

Om een besturingselement op het werkblad te plaatsen, klikt u op het tabblad "Ontwikkelaar" op de knop "Invoegen" in het gedeelte "Besturingselementen". Het submenu wordt uitgevouwen. Selecteer het juiste besturingselement in het gedeelte "Formulierbesturingselementen" of "ActiveX-besturingselementen". De cursor verandert in een kruis.

Stap 3

Klik met de linkermuisknop op de plaats waar het geselecteerde element geplaatst moet worden. Wanneer de knop op het werkblad verschijnt, kunt u deze vrijelijk verplaatsen, de grootte wijzigen, nadat u deze eerder met de linkermuisknop hebt geselecteerd.

Stap 4

Wanneer u knoppen aan een werkblad toevoegt, krijgen ze standaardnamen. Om een knop te hernoemen uit het gedeelte "Formulierbesturingselementen", selecteert u deze en dubbelklikt u erop met de linkermuisknop. De oude naam wordt gemarkeerd, u kunt deze verwijderen en de knop uw eigen naam geven.

Stap 5

Om de naam van een knop uit het gedeelte "ActiveX-besturingselementen" te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Object …" in het vervolgkeuzemenu (bijvoorbeeld "CommandButton Object") en het subitem Bewerken, de knopnaam beschikbaar komen voor bewerking.

Stap 6

Om verder te werken met de knop met formulierbesturingselementen, selecteert u de gewenste knop op het blad en klikt u op het tabblad "Ontwikkelaar" op de knop "Eigenschappen" in het gedeelte "Besturingselementen". Dit opent een nieuw dialoogvenster Eigenschappen waarin u alle vereiste parameters kunt instellen. Om met een ActiveX-besturingselement te werken, dubbelklikt u op de geplaatste knop of klikt u op de knop Codeweergave in het gedeelte "Besturingselementen" van het tabblad "Ontwikkelaar" om een Microsoft Visual Basic-venster te openen met alle benodigde eigenschappen en opties.

Aanbevolen: