Hoe Open Je Een Cdw-bestand?

Inhoudsopgave:

Hoe Open Je Een Cdw-bestand?
Hoe Open Je Een Cdw-bestand?

Video: Hoe Open Je Een Cdw-bestand?

Video: Hoe Open Je Een Cdw-bestand?
Video: Как и чем открыть файл с расширением cdw 2024, Maart
Anonim

Bestanden met de CDW-extensie worden gemaakt in het computerondersteunde ontwerp "Compass". Het zijn tekeningen die direct kunnen worden bekeken en afgedrukt met de Compass-familie van applicaties of met de gratis Compass-3D Viewer.

Hoe open je een cdw-bestand?
Hoe open je een cdw-bestand?

De CDW-extensie bevat bestanden met tekeningen die zijn gemaakt in het Compass-programma. Deze tekeningen worden gebruikt om samenstellingen en onderdelen te modelleren en worden vaak gebruikt in ontwerpdocumenten, fabricage en als technische illustraties.

De Compass-applicatie is een ontwerpomgeving die voldoet aan de normen van SPDS (systeem van ontwerpdocumentatie voor constructie) en ESKD (verenigd systeem van ontwerpdocumentatie). Bestanden die zijn voorbereid in "Compass" kunnen verschillende formaten hebben. De documenten die verantwoordelijk zijn voor de specificatie worden opgeslagen in SPW-formaat, tekstuele uitleg - in KDW-formaat, 3D-modellen - in M3D- en A3D-formaat, tekeningfragmenten - in FRW-formaat, en de tekeningen zelf hebben de CDW-extensie.

U kunt CDW-bestanden op twee manieren bekijken - met behulp van het Compass-programma zelf en de gratis Compass-3D Viewer-viewer.

Kompas

Het Compass-programma wordt ontwikkeld door het Russische bedrijf Ascon. Afhankelijk van de behoeften van de ontwikkelaar, biedt "Ascon" aan om verschillende versies van het programma te gebruiken - "Compass-3D", "Compass-3D Home", "Compass-3D LT", "Compass-Graphic" of "Compass-SPDS ". Ongeacht de versie van de applicatie, met alle Compass-producten kunt u bestanden met de CDW-extensie bekijken en bewerken. Sommige zijn meer geschikt voor schetsen en tekenen, terwijl andere meer geschikt zijn voor 2D- of 3D-ontwerp.

U kunt de Compass-3D-versie downloaden van de officiële website van de programmaontwikkelaars. Hoewel het wordt betaald, krijgen gebruikers een gratis proefperiode van 30 dagen.

Kompas-3D-viewer

Om ervoor te zorgen dat mensen die niet direct betrokken zijn bij CAD-systemen, tekeningen die in de Compass-familie van programma's zijn gemaakt, kunnen bekijken en afdrukken, heeft Ascon een speciale viewer-applicatie ontwikkeld, Compass-3D Viewer genaamd. Deze viewer ondersteunt alle belangrijke Compass-bestandsformaten - CDW, A3D, M3D, SPW, KDW en FRW.

Bovendien kunt u met "Compass-3D Viewer" bestanden bekijken die zijn gemaakt in AutoCAD (DXF, DWG). Op dit moment zijn er versies van de applicatie gericht op gebruik in 32- en 64-bits Windows-besturingssystemen. U kunt "Compass-3D Viewer" downloaden van de officiële website van de ontwikkelaar. De grootte van het installatiebestand voor 32-bits systemen is 223 megabytes en voor 64-bits systemen is dit 193 megabytes.

Aanbevolen: