Achtergrond Toevoegen

Inhoudsopgave:

Achtergrond Toevoegen
Achtergrond Toevoegen

Video: Achtergrond Toevoegen

Video: Achtergrond Toevoegen
Video: Word - Ontwerpen 2024, Mei
Anonim

U kunt van elke afbeelding de achtergrondafbeelding van het bureaublad in Windows maken door deze te openen met behulp van de "Verkenner". Maar als u dit doet via een speciale applet "Configuratiescherm", is het raadzaam om alle "wallpaper"-bestanden in de daarvoor bestemde map te plaatsen. Vervolgens worden de afbeeldingen in de applet onderverdeeld in categorieën, wat erg handig is voor een groot aantal afbeeldingen.

Achtergrond toevoegen
Achtergrond toevoegen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de voorraad afbeeldingen voor de desktop "wallpaper" aan te vullen, is door overal een aparte map te maken en een willekeurig aantal bestanden met afbeeldingen erin te plaatsen. Dit kan worden gedaan zonder het bureaublad te verlaten - klik er met de rechtermuisknop op en selecteer in het gedeelte "Nieuw" van het contextmenu "Map". Geef het nieuwe object vervolgens een naam - bijvoorbeeld "Wallpaper" - en druk op Enter. De opslag is klaar, je kunt hem vullen met afbeeldingen - je kunt ze in enorme hoeveelheden vinden op internet. Om een afbeelding uit deze map als achtergrond te gebruiken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de regel "Instellen als bureaubladachtergrond".

Stap 2

Als u iets wilt toevoegen aan de lijst met achtergronden in de standaard Windows-applet, gebruikt u een bestaande map in de systeemmap van uw computer. Om er te komen, start u "Explorer" - dubbelklik op het pictogram "Computer" op het bureaublad. Ga naar het systeemstation - het is gemarkeerd met het Windows-logopictogram - en zoek de systeemmap. Meestal wordt het ook Windows genoemd. Vouw in deze map de webmap uit en open daarin de map Wallpaper. Hier bevinden zich aparte mappen voor elke categorie afbeeldingen, die worden gebruikt door de systeemapplet en het programma voor het automatisch wijzigen van achtergrondafbeeldingen - een diavoorstelling. Voeg nieuwe afbeeldingen toe aan de benodigde mappen op basis van hun inhoud.

Stap 3

Als u een van deze afbeeldingen als achtergrond wilt instellen of een lijst met diavoorstellingen op het bureaublad wilt maken, klikt u eerst met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding en selecteert u Personaliseren in het contextmenu. Klik vervolgens in de linkerbenedenhoek op de link "Bureaubladachtergrond" en er verschijnt een gecategoriseerde tabel met miniaturen van afbeeldingen op het scherm. Hier bevinden zich ook de bedieningselementen voor de diavoorstelling en de instellingen voor het plaatsen van de achtergrondafbeelding op het bureaublad.

Aanbevolen: