Hoe Installeer Je Vista Op Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Je Vista Op Je Computer
Hoe Installeer Je Vista Op Je Computer

Video: Hoe Installeer Je Vista Op Je Computer

Video: Hoe Installeer Je Vista Op Je Computer
Video: Installing Windows Vista on the $5 Windows 98 PC! 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem Vista, of Windows Vista in de taal van de fabrikant, werd voor het eerst geïntroduceerd aan gebruikers op 30 november 2006. Het betekende een aanzienlijke verbetering in prestaties en grafische mogelijkheden ten opzichte van het vertrouwde en bewezen Windows XP. Ondanks alle wijzigingen blijft het installatieproces voor het besturingssysteem Windows Vista echter hetzelfde.

Hoe installeer je Vista op je computer
Hoe installeer je Vista op je computer

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schijf met besturingssysteem;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Download de optische schijf van Windows Vista. Zet uw computer aan en plaats de schijf in het station van uw computer. Ga naar BIOS en stel de opstartprioriteit in vanaf de media in de BOOT-sectie. Start de computer op vanaf de schijf van het besturingssysteem. Als u geen besturingssysteemschijf hebt, kunt u de afbeelding downloaden van internet. Op dit moment zijn er veel portals die met dergelijke bestanden omgaan.

Stap 2

Wacht tot het installatieprogramma de vereiste informatie in het RAM heeft geladen. Antwoord bevestigend op de vraag of je het besturingssysteem wilt installeren en de partitie op de harde schijf wilt selecteren. Gewoonlijk wordt de "C":-schijf toegewezen voor de locatie van systeembestanden. Het is ook vermeldenswaard dat u vrije ruimte moet hebben om het besturingssysteem te installeren. Als je niet genoeg hebt, zal de computer je hiervan op de hoogte stellen.

Stap 3

Formatteer de partitie waarop u het systeem installeert met het systeeminstallatieprogramma. Wacht terwijl het installatieproces systeembestanden naar de harde schijf kopieert. Reageer op systeemprompts voor het instellen van datum, tijd, LAN, firewall en gebruikersnaam. U kunt het op een snelle manier of op een volledige manier formatteren. Het duurt echter meestal meerdere keren langer om het formatteren te voltooien.

Stap 4

Nadat het bureaublad verschijnt, installeert u de stuurprogramma's op de computercomponenten - ze staan op de schijven bij de apparatuur. Installeer ook de programma's die nodig zijn voor de bewerking. U kunt de benodigde software op internet downloaden of de bijbehorende schijf in de winkel kopen.

Stap 5

Activeer uw Windows Vista-licentiesleutel via een internetverbinding of door telefonisch contact op te nemen met Microsoft-vertegenwoordigers. U vindt het servicenummer van de coördinator in het Windows-activeringsprogramma in het gedeelte "Systeemwerkset".

Aanbevolen: