Hoe Laptopschijven In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Laptopschijven In Te Schakelen
Hoe Laptopschijven In Te Schakelen

Video: Hoe Laptopschijven In Te Schakelen

Video: Hoe Laptopschijven In Te Schakelen
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De fout wanneer het installatieprogramma bij het installeren van Windows XP geen harde schijven op de laptop kan vinden, wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het ontbreken van de benodigde SATA-stuurprogramma's. De fout kan door de gebruiker zelf worden gecorrigeerd.

Hoe laptopschijven in te schakelen
Hoe laptopschijven in te schakelen

instructies:

Stap 1

Dit probleem is typisch voor notebooks met SATA harde schijven. Het probleem is dat, in tegenstelling tot Windows Vista en 7, de XP-distributie geen SATA-stuurprogramma's bevat en daarom gewoon geen harde schijven ziet. Een oplossing voor dit probleem is om de BIOS-modus te gebruiken.

Stap 2

Om dit te doen, start u de laptop opnieuw op en gebruikt u de F2-functietoets bij het inschakelen. Vervolgens moet u de instellingen voor de IDE-compatibiliteitsmodus wijzigen of de AHCI-modus uitschakelen in de SATA-controllerinstellingen. De keuze voor een specifieke actie is afhankelijk van het laptopmodel. De opties zijn:

- SATA Native Mode - selecteer de optie Uitschakelen;

- AHCI-modus - specificeer de opdracht Uitschakelen;

- SATA Operation - selecteer de ATA-optie;

- Configureer SATA als - specificeer het IDE-item;

- SATA-controllermodus - selecteer de optie Compatibiliteit.

Deze actie zou ervoor moeten zorgen dat de harde schijf wordt herkend door Windows XP Installer.

Stap 3

Als dit nog steeds niet gebeurt, moet u zelf een OS-distributiekit maken. Om dit te doen, brengt u de inhoud van de opstartdiskette over naar een aparte map op uw computer en downloadt en installeert u de gespecialiseerde nLite-toepassing. Download ook speciale SATA-stuurprogramma's van de officiële website van de laptopfabrikant of gebruik de universele Intel Matrix Storage Manager-kit.

Stap 4

Roep het contextmenu van het geladen uitvoerbare bestand op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Snelkoppeling maken" te selecteren. Parameters toevoegen

-a -a -p c: stuurprogramma's

aan het einde van de regel "Object" van de gemaakte snelkoppeling en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Toepassen" te klikken. Voer de nLite-toepassing uit b specificeer het pad naar de map met de OS-installatiebestanden.

Stap 5

Pas de selectievakjes toe in de regels "Bootable ISO Image" en "Drivers". Gebruik de knop "Toevoegen" om het pad naar de map met de uitgepakte stuurprogramma's op te geven en selecteer de gewenste. Bevestig uw selectie van de integratieoptie en selecteer de opdracht "ISO maken". Sla de gemaakte afbeelding op en breng deze over naar schijf.

Aanbevolen: