Hoe Het Windows-opstartrecord Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows-opstartrecord Te Herstellen
Hoe Het Windows-opstartrecord Te Herstellen

Video: Hoe Het Windows-opstartrecord Te Herstellen

Video: Hoe Het Windows-opstartrecord Te Herstellen
Video: Как конвертировать MBR в GPT во время установки Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met een pc moeten gebruikers onder ogen zien dat het besturingssysteem weigert te starten. De vraag rijst waar dit mee te maken heeft en hoe dit op te lossen? Er zijn veel redenen voor dit probleem, maar in feite zijn dit fouten in het geval van storingen, wanneer bijvoorbeeld een stroomstoring optreedt en de computer de bootloader-invoer niet kan vinden en dienovereenkomstig het besturingssysteem kan starten.

Hoe het Windows-opstartrecord te herstellen
Hoe het Windows-opstartrecord te herstellen

Noodzakelijk

schijf of flash-media met Windows OS

instructies:

Stap 1

Om het opstartrecord van de besturingssystemen Windows 8 en 10 te herstellen, moet u eerst de benodigde media aansluiten waarop de afbeelding van het reeds geïnstalleerde besturingssysteem is opgenomen. Daarna moet u de computer opnieuw opstarten, het BIOS openen en het gedeelte BOOT selecteren.

Stap 2

Stel in dit gedeelte de opstartprioriteit in zodat opstarten vanaf de gewenste media eerst komt. Nadat u de prioriteit hebt geselecteerd, start u de pc opnieuw op en, als de eerste stap correct is uitgevoerd, verschijnt het installatiemenu voor u. Klik niet op de knop "Installeren". Hier moet u "Systeemherstel" selecteren, vervolgens - "Diagnose" en vervolgens naar de "Opdrachtregel" gaan.

Stap 3

In het Windows 7-besturingssysteem moet u ook "Systeemherstel" selecteren en vervolgens in het venster dat verschijnt op "Repareren en opnieuw opstarten" klikken. Als het systeem faalt, moet u opnieuw naar de "Systeemherstelopties" gaan, op de knop "Volgende" klikken en "Opdrachtprompt" selecteren. Voer vervolgens op de opdrachtregel het volgende in: bootrec / fixmbr. Er is een hulpprogramma bedoeld voor het schrijven van MBR naar de systeempartitie.

Stap 4

Houd er ook rekening mee dat de bestaande partitietabel niet wordt overschreven. Daarna moet je bootrec / fixboot invoeren. De opdracht is vereist om de opstartsector in de systeempartitie te schrijven. Voer nu Exit in en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: