Een Systeemimage Maken

Inhoudsopgave:

Een Systeemimage Maken
Een Systeemimage Maken

Video: Een Systeemimage Maken

Video: Een Systeemimage Maken
Video: Maken van een systeemkopie 2024, Mei
Anonim

Om het Windows-besturingssysteem bij een storing snel te kunnen herstellen, dient u er vooraf voor te zorgen dat hiervan een image wordt gemaakt. Hiervoor is een speciale functie in het besturingssysteem ingebouwd.

Een systeemimage maken
Een systeemimage maken

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Bereid uw computer voor op systeemback-ups. Schakel het in en verwijder ongebruikte programma's. Ruim de systeempartitie van de harde schijf op. Dit zal de grootte van de toekomstige afbeelding aanzienlijk verkleinen. Open het menu Start door op de juiste toets te drukken en selecteer het menu Configuratiescherm. Ga naar het menu "Back-up en herstel". Het bevindt zich meestal onder het menu Systeem en beveiliging.

Stap 2

Zoek en open het item "Een systeemkopie maken". De link ernaar staat aan de linkerkant van het geopende venster. Wacht tot de status van de systeempartitie is geëvalueerd en de lokale schijven waarvan een back-up moet worden gemaakt, zijn geselecteerd. Selecteer in het geopende venster "Een systeemkopie maken" de opslaglocatie voor het toekomstige archief. Het wordt sterk afgeraden om hiervoor een harde schijf te gebruiken waarop dit systeem al is geïnstalleerd.

Stap 3

Het is het beste om een externe USB-drive te gebruiken. Hierdoor kunt u de parameters van het besturingssysteem herstellen, zelfs als de gebruikte harde schijf beschadigd is. Als je geen externe schijf hebt, specificeer dan een andere (geen systeem) partitie van je harde schijf.

Stap 4

Controleer de gegevens die worden beschreven in het menu Back-upinstellingen bevestigen. In dit venster worden de lokale stations weergegeven die in het archief zijn opgenomen. Klik daarna op de knop "Archief" en bevestig de lancering van dit proces. Schakel de computer niet uit en voer geen andere acties uit voordat de beeldvorming van het besturingssysteem is voltooid.

Stap 5

Ga terug naar het menu Back-up en herstel en selecteer Herstelschijf maken. Deze dvd is vereist om het programma uit te voeren en de beschikbare systeemherstelmethoden te gebruiken. Als u een Windows-installatieschijf hebt, kunt u deze gebruiken. Wijzig op geen enkele manier de inhoud van de systeemkopie. Dit kan leiden tot blijvende schade.

Aanbevolen: