Widgets Van Het Scherm Verwijderen

Inhoudsopgave:

Widgets Van Het Scherm Verwijderen
Widgets Van Het Scherm Verwijderen

Video: Widgets Van Het Scherm Verwijderen

Video: Widgets Van Het Scherm Verwijderen
Video: Redmi Home Screen u0026 Widget Setting 2024, Mei
Anonim

Een widget is een kleine applicatie waarvan de interface een klein gebied op het scherm inneemt en deze of gene informatie weergeeft of u in staat stelt snel bepaalde acties uit te voeren. Als de widget niet langer nodig is, kunt u deze verwijderen.

Widgets van het scherm verwijderen
Widgets van het scherm verwijderen

instructies:

Stap 1

In de meeste desktopbesturingssystemen kunt u de widget van het scherm verwijderen via het contextmenu. Om dit te doen, beweegt u de muispijl ernaartoe en drukt u op de rechtertoets. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Verwijderen" of iets dergelijks. Daarna zal de widget verdwijnen. Merk op dat sommige widgets niet op deze manier kunnen worden verwijderd.

Stap 2

Op mobiele touchscreen-apparaten worden widgets tegenwoordig nog veel meer gebruikt. In de meeste mobiele besturingssystemen worden ze bediend door lang op te drukken. Houd de widget ingedrukt totdat deze samen met de rest van de widgets en pictogrammen op het scherm kleiner wordt en er een wit kader omheen verschijnt. Nu kan het worden verplaatst binnen de huidige pagina van het hoofdscherm, evenals naar de andere pagina's. En als u het naar het prullenbaksymbool verplaatst dat boven of onder aan het scherm verschijnt, wordt het verwijderd.

Stap 3

Houd er rekening mee dat het verwijderen van een widget van het scherm het bijbehorende programma niet verwijdert. Door dit programma opnieuw uit te voeren of door het menu voor het toevoegen van widgets te selecteren, kunt u het daarom onmiddellijk terugbrengen naar dezelfde of een andere plaats op het scherm. Maar de oude instellingen van de widget worden niet opgeslagen - deze moet opnieuw worden geconfigureerd. En als deze of gene widget in meer dan één instantie op het scherm is geplaatst, heeft het verwijderen van een ervan geen invloed op de rest van de instanties.

Stap 4

Als je een bepaalde widget helemaal niet meer nodig hebt, verwijder dan het gerelateerde programma van je computer of mobiele apparaat. Hoe u dit doet, hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt. Alle instanties van de bijbehorende widget verdwijnen van het scherm. Houd er rekening mee dat als het programma is betaald, u deze stap voorzichtig moet nemen - als u de widget wilt retourneren, moet u mogelijk opnieuw voor de applicatie betalen in de app store. En als uw internet niet onbeperkt is, moet u het verkeer niet vergeten dat nodig is om zelfs een gratis programma opnieuw te downloaden. Sommige widgets zelf verbruiken echter veel verkeer.

Aanbevolen: