Toegang Weigeren?

Inhoudsopgave:

Toegang Weigeren?
Toegang Weigeren?
Anonim

In tegenstelling tot het FAT32-bestandssysteem biedt NTFS meer geavanceerde oplossingen voor het distribueren van gebruikerstoegangsrechten tot mappen en bestanden van het besturingssysteem.

Toegang weigeren?
Toegang weigeren?

instructies:

Stap 1

In het NTFS-bestandssysteem (New Technology File System) is de beveiliging van het besturingssysteem op bestandsniveau gewaarborgd. Voor dit doel worden speciale toegangsbeheerlijsten (ACL - Access Control List) in elke map van een van de computerschijven geplaatst. Ze vermelden gebruikersgroepen en individuele gebruikers die toegang hebben tot deze map in het algemeen of tot specifieke bestanden erin. Het vermeldt ook de acties die zijn toegestaan voor deze groepen of gebruikers. Het besturingssysteem heeft gedetailleerde en lichtgewicht ACL-besturingsmodi. Schakelen tussen modi wordt uitgevoerd door het selectievakje "Gebruik eenvoudig delen van bestanden" in de OS-instellingen in te stellen. Om toegang tot bestanden van elke map op uw computer te verbieden, eerst in het hoofdmenu (de "Start"-knop), in de "Instellingen " sectie, selecteer "Configuratiescherm". In het paneel dat wordt geopend, start u de "Mapopties", gaat u naar het tabblad "Beeld" en schakelt u de optie "Gebruik eenvoudig delen van bestanden" uit (verwijder het vinkje). Bevestig de aangebrachte wijziging door op de knop "OK" te klikken.

Stap 2

Open nu Windows Verkenner door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer of CTRL + E en navigeer naar de map die u wilt sluiten.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Delen en beveiliging in het contextmenu. Deze actie opent het mapeigenschappenvenster op het tabblad "Toegang". Als u netwerktoegang wilt weigeren, vink dan het vakje "Stoppen met het delen van deze map" aan.

Stap 4

Gebruikers en gebruikersgroepen worden vermeld op het tabblad Beveiliging van hetzelfde venster met mapeigenschappen. U kunt de rechten van elke groep of gebruiker in detail aanpassen - van een volledig verbod op toegang tot de inhoud van een map tot absolute en exclusieve rechten op alle acties met bestanden. Om dit te doen, selecteert u de gewenste gebruiker (of groep) in de bovenste lijst en plaatst u in de onderste lijst een vinkje in de kolommen "Weigeren" of "Toestaan" tegenover het overeenkomstige type actie. Nadat u klaar bent met het bewerken van gebruikersrechten, legt u de wijzigingen vast door op de knop "OK" te klikken.

Aanbevolen: