Hoe Windows 7 Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7 Te Verwijderen
Hoe Windows 7 Te Verwijderen

Video: Hoe Windows 7 Te Verwijderen

Video: Hoe Windows 7 Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Het is moeilijk om je een moderne computer voor te stellen zonder een besturingssysteem. De behoefte aan dit laatste op een pc is te wijten aan het feit dat het een shell is voor alle andere software die de gebruiker nodig heeft. Afhankelijk van het doel en de taken, systeemstoringen en soms uit inactieve nieuwsgierigheid, veranderen gebruikers gelukkig regelmatig van besturingssysteem - nu zijn er veel. Dit is waar de vraag van de juiste verwijdering van het vorige besturingssysteem zich voordoet voor een gewone gebruiker.

Hoe Windows 7 te verwijderen
Hoe Windows 7 te verwijderen

Het doel van het besturingssysteem

Het besturingssysteem omvat een basisset software voor computerbesturing en zorgt voor de werking van het bestandssysteem, aanvullende programma's, gegevensuitwisseling, bediening en weergave van informatie op het beeldscherm. Het besturingssysteem dient dus om de interactie te waarborgen van de software die door de gebruiker op de computer is geïnstalleerd. De meest up-to-date en wijdverbreide versie is Windows 7. Het installeren van het besturingssysteem met minimale kennis is niet moeilijk, maar met het verwijderen van dingen wordt het iets gecompliceerder.

Stappen voor het verwijderen van besturingssysteem

Zoals reeds opgemerkt, is het besturingssysteem een grafische schil en regelt het de werking van de computer. Met de ingebouwde zelfverdedigingsmechanismen kunt u het systeem niet als een gewoon programma verwijderen, maar het kan niettemin worden verwijderd als aan bepaalde vereisten wordt voldaan. In feite betekent het verwijderen van een besturingssysteem het volledig formatteren van een partitie en het verwijderen van gegevens erop.

Het moet meteen gezegd worden dat er verschillende opties zijn om het besturingssysteem op een computer te verwijderen, maar er is de meest gebruikelijke en eenvoudigste methode. Om het te implementeren, hebt u een installatieschijf nodig met de OS-distributiekit voor Windows 7. Allereerst moet u ervoor zorgen dat informatie op de systeemschijf wordt opgeslagen. Om dit te doen, moet u de benodigde gegevens naar verwisselbare media, een andere logische schijfeenheid of naar een netwerkmap kopiëren.

Vervolgens moet u uw computer opnieuw opstarten en de BIOS-installatieschijf opstarten. Om dit te doen, voert u het in, selecteert u vervolgens het optische medium en start u na het opslaan van de instellingen de computer opnieuw op. Het proces van het installeren van het nieuwe besturingssysteem zal beginnen. Bepaal de installatietaal en klik vervolgens op "Installeren". Dan accepteert u de voorwaarden van de licentieovereenkomst. Selecteer in het volgende venster de volledige installatie.

De belangrijkste fase is de volgende. Het is noodzakelijk om de schijfpartitie waarop het systeem is geïnstalleerd correct op te geven, de schijfinstellingen te selecteren en op "Formatteren" te klikken. Als u de verkeerde partitie kiest, kunt u alle bestaande gegevens kwijtraken. Nadat alle bovenstaande stappen zijn voltooid, wordt de oude Windows 7 van de computer verwijderd en worden de gegevens op de systeemschijf vernietigd.

Aanbevolen: