Windows Installeren Vanaf Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Windows Installeren Vanaf Een USB-flashstation
Windows Installeren Vanaf Een USB-flashstation

Video: Windows Installeren Vanaf Een USB-flashstation

Video: Windows Installeren Vanaf Een USB-flashstation
Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2024, Mei
Anonim

Soms wordt een gebruiker die een besturingssysteem wil installeren of updaten, geconfronteerd met het probleem dat hij geen cd bij de distributiekit heeft, of, erger nog, het ontbreken van een optisch station op de computer. In dit geval is de mogelijkheid om het besturingssysteem te installeren vanaf verwisselbare media of, eenvoudiger, vanaf een bekende USB-flashdrive, die beter van tevoren is voorbereid en voor de voorbereiding waarvan op de een of andere manier nog steeds een schijf met een distributiekit, helpt.

Windows installeren vanaf een USB-flashstation
Windows installeren vanaf een USB-flashstation

Noodzakelijk

  • - USB MultiBoot-programma
  • - Windows XP-schijf of schijfkopie
  • - USB-flashdrive met een volume van 1 Gb of meer

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf van het besturingssysteem in het station of laad de schijfkopie, sluit de USB-flashdrive aan op de USB-sleuf.

Stap 2

Kopieer de inhoud van de schijf naar uw harde schijf naar een map waarvan u de locatie niet vergeet.

Stap 3

Zoek in de programmamap USB MultiBoot het bestand USB_MultiBoot_10.cmd en voer het uit.

Stap 4

Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd op een willekeurige toets te drukken om door te gaan. Volg dit advies. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "PetoUSB" door op de P (Latijn)-toets te drukken en vervolgens op Enter.

Stap 5

Er verschijnt een venster waarin u de USB-stick moet selecteren waarnaar het besturingssysteem wordt gekopieerd. Klik op "Start", wacht tot het formatteren is voltooid en sluit het venster. Houd er rekening mee dat alle gegevens op de flashdrive worden gewist.

Stap 6

Selecteer in het USB MultiBoot-venster het item "Geef XP-installatiebronpad" door op de toets "1" en Enter te drukken.

Stap 7

Geef in het venster dat verschijnt het pad op naar de map waar u in stap 2 de inhoud van de Windows-schijf hebt gekopieerd en klik op "OK".

Stap 8

Wanneer wordt de "installatie zonder toezicht?" klik op de knop "Annuleren" en selecteer dus het item "Geen wijzigingen".

Stap 9

Selecteer in het USB MultiBoot-programmavenster het item "Geef USB-Drive-doel" door op de knop "2" te drukken en Enter. Geef het pad naar uw flashstation op.

Stap 10

Selecteer in het USB MultiBoot-venster het item "Make MultiBoot and Copy Sources" door op de knop "3" te drukken en Enter.

Stap 11

Wacht tot het kopiëren is voltooid. Je opstartbare USB-stick is klaar.

Stap 12

Om op te starten vanaf een USB-flashstation, selecteert u de juiste opstartvolgorde in het BIOS van uw computer en start u opnieuw op. Selecteer in het menu dat verschijnt na het laden het eerste item.

Aanbevolen: