Tekst Invoegen In Uw Presentatie

Inhoudsopgave:

Tekst Invoegen In Uw Presentatie
Tekst Invoegen In Uw Presentatie

Video: Tekst Invoegen In Uw Presentatie

Video: Tekst Invoegen In Uw Presentatie
Video: #8 Slide met veel tekst aantrekkelijk maken | Bedrijfspresentatie in 12 stappen | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

Een presentatie is een geordende set van speciaal geselecteerde dia's die u helpen bij het illustreren van een presentatie. De mogelijkheid om presentaties op een computer te maken kan voor velen nuttig zijn - van schoolkinderen tot zakenmensen. Om de presentatie visueel te maken, is het soms nodig om verklarende teksten in de slides van de presentatie in te voegen.

Tekst invoegen in uw presentatie
Tekst invoegen in uw presentatie

instructies:

Stap 1

Open uw presentatie in PowerPoint of OpenOffice. Voeg een dia in met de volledige tekst uit een andere presentatie. Als u MS PowerPoint 2007 gebruikt, klikt u op het tabblad "Home" en klikt u in de groep "Dia's" op het bijschrift "Dia maken". Selecteer Dia's uit overzicht. Stel in het venster met formaten "Alle bestanden" in en selecteer de presentatie, de tekst die u nodig hebt. Dubbelklik erop. Verwijder indien nodig onnodige dia's door ze te selecteren en op de Del-toets op uw toetsenbord te drukken.

Stap 2

Om structuren met tekst uit een andere presentatie in MS PowerPoint 2003 in te voegen, klikt u op "Invoegen" → "Dia's uit structuur …" en selecteert u "Alle bestanden". Dubbelklik vervolgens op de presentatie om alle dia's eruit in te voegen. Verwijder die dia's waarvoor u geen tekst nodig heeft.

Stap 3

Om dia's met tekst van de ene presentatie naar de andere over te zetten in OpenOffice, opent u het tabblad "Invoegen" en klikt u vervolgens op "Bestand". Klik op de presentatie en druk op Enter. Ga indien nodig akkoord met het afstemmen van huidige objecten en verwijder ongebruikte achtergronden. Ontdoe u van dia's die u niet nodig heeft.

Stap 4

Plak de tekst door deze uit een willekeurige bron te kopiëren. Selecteer de gewenste tekst met de linkermuisknop, klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer de actie "Kopiëren" in het contextmenu. Een nieuwe dia maken: in MS PowerPoint 2007 kan dit in het tabblad "Home" in de groep "Dia's" nadat u op de sectie "Dia maken" hebt geklikt. Maak in MS PowerPoint 2003 een dia door op Ctrl + b te drukken. In OpenOffice wordt een dia gemaakt door op Tab → Dia te klikken.

Stap 5

Kies een willekeurige lay-out. Als u een lege dia-indeling hebt geselecteerd, plakt u de tekst door met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken en Plakken te kiezen. Als u een lay-out met een diatekststructuur hebt geselecteerd, klikt u in de gestippelde rechthoek en plakt u de tekst met Ctrl + V of door met de rechtermuisknop te klikken en Plakken te kiezen.

Aanbevolen: