Opstarten Configureren In Windows XP

Inhoudsopgave:

Opstarten Configureren In Windows XP
Opstarten Configureren In Windows XP

Video: Opstarten Configureren In Windows XP

Video: Opstarten Configureren In Windows XP
Video: Прощай, Windows XP!!! 2024, April
Anonim

Als er veel software automatisch wordt gedownload, wacht de gebruiker minimaal 5 minuten totdat de computer is ingeschakeld. In dit geval moet u het automatisch laden van onnodige programma's uitschakelen.

Opstarten configureren in Windows XP
Opstarten configureren in Windows XP

Opstartprogramma's

Een groot aantal programma's die op de pc's van gebruikers zijn geïnstalleerd, worden automatisch gestart en op de achtergrond uitgevoerd. Natuurlijk, zelfs in dit geval, zullen ze een bepaalde hoeveelheid systeembronnen gebruiken en het systeem laden. Als gevolg hiervan kan de pc van de gebruiker erg traag zijn en enkele minuten aanzetten. De meeste programma's worden na installatie toegevoegd aan het opstarten, dus u moet deze lijst regelmatig bekijken en onnodige programma's verwijderen.

Opstartbeheer

Om te zien welke programma's onmiddellijk na het opstarten van uw computer worden ingeschakeld, moet u naar het menu "Start" gaan en het veld "Uitvoeren" zoeken (op sommige besturingssystemen bevindt het zich mogelijk in de map "Accessoires"). Nadat een nieuw venster is geopend, moet u de opdracht msconfig in het daarvoor bestemde veld invoeren. Er verschijnt dan een venster met veel verschillende tabbladen.

Om programma's te bekijken die direct na Windows starten, moet je naar het tabblad "Opstarten". Daarna ziet de gebruiker een volledige lijst met programma's die automatisch worden ingeschakeld en werken (zelfs op de achtergrond). In dit venster moet u de selectievakjes verwijderen van alle programma's waarvan u het automatisch laden wilt uitschakelen. Het is vermeldenswaard dat u dergelijke programma's, waarvan u niets weet, niet mag uitschakelen. Ook hoeft u het automatisch laden van antivirussoftware en ctfmon-programma's niet uit te schakelen.

Sommige programma's zijn niet te vinden op het tabblad Opstarten, maar op het tabblad Services. Hier kunt u ook de volledige lijst bekijken en onnodige programma's verwijderen, geleid door hetzelfde principe, dat zegt dat het beter is om niet uit te schakelen wat u niet weet. Nadat u alles hebt gedaan wat moet worden gedaan, moet u op de knop "OK" drukken.

Na alle uitgevoerde bewerkingen en hun bevestiging, verschijnt een venster waarin de gebruiker wordt gevraagd de pc opnieuw op te starten. Als u dit niet doet, worden de wijzigingen pas van kracht de volgende keer dat u de computer aanzet. Het is beter om het opnieuw opstarten niet uit te stellen en te kijken wat je uiteindelijk krijgt. Na voltooiing van alle noodzakelijke manipulaties, werken de programma's die voorheen automatisch werden ingeschakeld nu alleen nadat u ze hebt ingeschakeld, en de computer zelf zal veel sneller worden ingeschakeld dan vóór de wijzigingen.

Aanbevolen: