Het High Definition Audio-stuurprogramma Installeren

Inhoudsopgave:

Het High Definition Audio-stuurprogramma Installeren
Het High Definition Audio-stuurprogramma Installeren

Video: Het High Definition Audio-stuurprogramma Installeren

Video: Het High Definition Audio-stuurprogramma Installeren
Video: How to install intel high definition audio driver - windows 10 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers van het besturingssysteem Windows XP Service Pack 3 hebben problemen met het installeren van de driver voor hun Realtek-geluidskaarten. De problemen waren in het conflict van stuurprogramma's en hardware (geobserveerd in de vorige versie van het Service Pack). Het blijkt dat de oplossing voor het probleem aan de oppervlakte ligt.

Het High Definition Audio-stuurprogramma installeren
Het High Definition Audio-stuurprogramma installeren

Noodzakelijk

Realtek High Definition Audio-stuurprogrammasoftware

instructies:

Stap 1

In sommige gevallen is het probleem gewoon de afwezigheid van een geluidskaart als apparaat. Bij het laden van "Apparaatbeheer" laat het systeem u zien dat alle apparaten werken, maar uw geluidskaart staat niet in het gedeelte "Multimedia". U kunt de verbindingsinstellingen van het bord controleren via het BIOS SETUP-menu. Meestal is dit de enige manier om de in het moederbord ingebouwde geluidsprocessor in te schakelen. Als je een apart bord hebt en het staat niet in de lijst met apparaten, dan blijft het probleem relevant.

Stap 2

Het blijkt dat het geheim in het display wordt verborgen door het besturingssysteem van dit apparaat. Om het te kunnen tonen, moet u de add-on KB888111 downloaden van de officiële Microsoft-website. Deze add-on heet de Universal Audio Component Driver (High Definition Audio voor Windows XP, Windows 2000 en Windows Server 2003). Wanneer u op de link klikt, selecteert u de versie van het besturingssysteem (Windows XP).

Stap 3

Nadat u deze add-on hebt gedownload, kunt u deze uitpakken in een willekeurige map. In de map met de uitgepakte bestanden moet je het bestand kb888111xpsp2.exe vinden, dat zich in de map us / x86fre bevindt. Nu hoeft u alleen nog maar de nieuwste Realtek High Definition Audio-driver te downloaden. Alle bestanden moeten naar één map worden verplaatst om ze niet kwijt te raken.

Stap 4

Klik op het menu Start, selecteer Uitvoeren. Voer in het geopende venster de opdracht regedit in en klik op de knop "OK". Navigeer in de Register-editor naar de map HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Windows. Open de parameter CSDVersion en vervang de waarde ervan (van 300 tot 200).

Stap 5

Start uw computer opnieuw op en voer vervolgens het bestand kb888111xpsp2.exe uit (het wijzigen van de waarde van de registerparameter in de vorige stap werd alleen uitgevoerd om dit bestand uit te voeren).

Stap 6

Open de Register-editor opnieuw en navigeer naar dezelfde map en wijzig de waarde van 200 in 300 (standaardinstellingen herstellen). Start uw computer opnieuw op en voer de installatie van het audiostuurprogramma uit. Het systeem zal automatisch het nieuwe apparaat detecteren en vragen om het standaard stuurprogramma te installeren, klik op de knop "Annuleren", u bent het stuurprogramma al aan het installeren.

Stap 7

Nu hoeft u alleen uw computer opnieuw op te starten en te genieten van het geluid uit de luidsprekers.

Aanbevolen: